Για «πραιτοριανούς» των Τιράνων μίλησε ο Ν. Νικολόπουλος

Μια πρωτοφανή ταλαιπωρία, που κράτησε πέντε ολόκληρες ώρες, υπέστη από την αλβανική αστυνομία ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος θέλησε να παρευρεθεί στους Βουλιαράτες για το 40ήμερο μνημόσυνο από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα
«Πρόθεση των αλβανικών Αρχών, επί πέντε ολόκληρες ώρες μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, ήταν ο ευτελισμός, στο πρόσωπό μου, της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Για φαινομενικά ακατανόητους λόγους και αγνοώντας την επίδειξη του διπλωματικού διαβατηρίου μου, με έσυραν στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα και μου συμπεριφέρονταν σαν να είχαν απέναντί τους έναν εγκληματία (από εκείνους που οι ίδιοι ξέρουν να εκτρέφουν) του κοινού ποινικού δικαίου!» ανέφερε σε δήλωση που έκανε όταν επέστρεψε στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Ευτυχώς στο πλευρό του στη διάρκεια των δύσκολων στιγμών που πέρασε αλλά και κοντά στους υπόλοιπους Ελληνες που ήταν στην ίδια θέση βρέθηκε ο πρόξενος της Ελλάδας στους Αγίους Σαράντα.

«Η Αλβανία του Χότζα, του Αλία, του Μπερίσα και του Ράμα είναι εδώ και απέχει έτη φωτός από την ενοποιημένη Ευρώπη και τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει ως πολιτισμένη πολιτικοκοινωνική οντότητα η Ευρωπαϊκή Ενωση» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος και πρόσθεσε: «Είμαι πια πεπεισμένος για τα αμέτρητα κόμπλεξ της εκάστοτε αλβανικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι στην Ελλάδα, τη χώρα που έχει προσφέρει απλόχερη στήριξη στη δεινοπαθούσα Αλβανία». Πάντως, όπως επισήμανε, «η απάνθρωπη στάση των Αλβανών δεν θα περάσει απαρατήρητη και γι’ αυτό καλώ τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα για να καταδειχθεί η αμετανόητη συμπεριφορά των “πραιτοριανών” του Ράμα, που σκορπούν φόβο και τρόμο στη Βόρειο Ηπειρο νομίζοντας ότι οι βαρβαρότητές τους δεν θα έχουν επιπτώσεις».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα