Πάτρα: Ψάχνουν βαρυποινίτη που βγήκε με άδεια και δεν επέστρεψε

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τη σύλληψη βαρυποινίτη δραπέτη που βγήκε με άδεια από την φυλακή αλλά δεν επέστρεψε ποτέ

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα που εμφανίζεται τέτοιο κρούσμα στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, σύμφωνα με το patranews.gr.

Με βάση τα στοιχεία των σωφρονιστικών Αρχών, πρόκειται για έναν 37χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εξέτιε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών, τεσσάρων μηνών και 25 ημερών, έπειτα από αλλεπάλληλες καταδίκες για ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών και διακεκριμένες κλοπές.

Η διοίκηση των Φυλακών Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα τού έδωσε άδεια εννέα ημερών, αλλά δεν γύρισε την προβλεπόμενη ημερομηνία και κηρύχθηκε δραπέτης. Για την υπόθεση διενεργούν προανάκριση οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόδραση διά νόμιμης άδειας δεν είναι πλέον πρωτότυπη μέθοδος για τις Φυλακές Αγίου Στεφάνου, καθώς πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο περιστατικό που συμβαίνει στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα μέσα σε διάστημα ενός μήνα.