ΑΠΘ: Σήμα κινδύνου από φοιτητές και καθηγητές

Επιστολή με 2.500 υπογραφές στον Πρ. Παυλόπουλο – «Πόλεμος» του Αριστοτελείου με την ΕΛ.ΑΣ.Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Σήμα κινδύνου για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες εκπέμπει η πανεπιστημιακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα οι φοιτητές και οι καθηγητές του ΑΠΘ, του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας.

Στον απόηχο των επεισοδίων της προηγούμενης Πέμπτης, στην επέτειο μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με τις ζημιές στη Θεολογική Σχολή να ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ, η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών στο ΑΠΘ έστειλε επιστολή απόγνωσης στις πολιτειακές και πολιτικές Αρχές του τόπου.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρουν ότι ομάδα εμπόρων ναρκωτικών που δρα στην πανεπιστημιούπολη εντοπίστηκε να σπάει και να βανδαλίζει τη σχολή.

Ζητούν, μάλιστα, μέσα από την επιστολή τους, που σύμφωνα με πληροφορίες υπογράφουν περισσότερα από 2.500 άτομα, να ληφθούν μέτρα προτού να είναι αργά.

Η επιστολή έχει ως αποδέκτες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, την Ελληνική Αστυνομία και τα μέλη της πρυτανείας.
«Ανάμεσα στους βανδάλους που προκάλεσαν αναρίθμητες ζημιές στο πανεπιστήμιο είδαμε με τα μάτια μας και τους εμπόρους να καλύπτουν τα πρόσωπά τους και να αλλάζουν εύκολα ρόλους, από το ναρκεμπόριο στην καταστροφή του χώρου μας» αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή στην ανακοίνωσή της. Και καταλήγει: «Το πανεπιστήμιο, μέσω των φοιτητών του, εκπέμπει SOS. Mην το αφήσετε να βουλιάξει κι άλλο…»

Παρέμβαση

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του αναπληρωτή κοσμήτορα της Θεολογικής Συμεών Πασχαλίδη στη «δημοκρατία» πως «πλέον έχουν στερέψει τα δάκρυα και πως είναι απαραίτητο να προστατευτεί το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Στο μεταξύ, «πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ ΑΠΘ και Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή τα επεισόδια της Πέμπτης. Η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως «για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του χώρου του ΑΠΘ, μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη, δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση» από τις πρυτανικές Αρχές. Το ΑΠΘ απάντησε πως «πέραν των σχετικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με αρμόδιους εισαγγελικούς και αστυνομικούς λειτουργούς, στάλθηκε έγκαιρα και έγγραφη ενημέρωση για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και πρόσκληση για παρέμβαση για την προστασία της».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα