Ο Βαρθολομαίος εκθειάζει την Αγιορειτική Εστία

Για τη λήξη διεθνούς επιστημονικού φόρουμΟλοκληρώθηκε χθες Κυριακή το Γ’ Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο της Αγιορειτικής Εστίας, που άρχισε την Παρασκευή στο αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Στο γραπτό μήνυμά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη συμβολή της Αγιορειτικής Εστίας «διά διεθνών συνεδρίων και επιστημονικών εργαστηρίων» στην αποκάλυψη διάφορων άγνωστων πτυχών «της μακραίωνης ιστορίας και προσφοράς του Ορους εις την σωτηρία του κόσμου παντός, αλλά και εις την διάσωσιν και καλλιέργειαν υψηλού πνευματικού πολιτισμού, έχοντος τας ρίζας και τας απαρχάς αυτού εις το Ορθόδοξον Βυζάντιον και εις την Μητέραν Εκκλησίαν της Κωνσταντινουπόλεως».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Αγιορειτικής Εστίας Γιάννης Μπουτάρης υπογράμμισε ότι αυτές οι διοργανώσεις ως θεσμός έχουν καταφέρει να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και ξένων επιστημόνων και ερευνητών, «αποδεικνύοντας ταυτόχρονα τη διαρκή ακτινοβολία του Αγίου Ορους σε όλη την οικουμένη».

Τέλος, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το θερμό και συνεχές ενδιαφέρον με το οποίο περιβάλλει τις δραστηριότητες της Εστίας, την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους για τη συμπαράστασή της, τα στελέχη και τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής. Ο α’ αντιπρόεδρος της Αγιορειτικής Εστίας, ο ιερομόναχος Νικόδημος Λαυριώτης, μεταφέροντας τον χαιρετισμό της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους, αναφέρθηκε στη μακραίωνη προσφορά του Αγίου Ορους.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Αγαθονίκη Τσιλιπάκου τόνισε ότι το μουσείο προβάλλει με κάθε τρόπο τον βυζαντινό πολιτισμό αλλά και τη συνεισφορά του Αγίου Ορους σε κάθε τομέα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα