Φέτος η ποιότητα κάνει τη διαφορά!

Οι διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για τη διαιτησία δεν μπορούν να καλύψουν την έλλειψη επιθετικού

Σχολιάζει
ο Γιώργος Σηφάκης

Ο ΠΑΟΚ κρατά σχεδόν αγκαλιά τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή. Η ομάδα του Λουτσέσκου μπορεί να μην καταφέρνει να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο, όμως κερδίζει και εκμεταλλεύεται ιδανικά τα στραβοπατήματα των αντιπάλων της. Όπως αυτό του Ολυμπιακού στην Ξάνθη.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να φωνάζουν για τη διαιτησία, αλλά ξέρουν καλά ότι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Όχι γιατί επί 20 χρόνια έκαναν τα δικά τους, αλλά γιατί δεν αδικούνται πουθενά με οργιώδη τρόπο και, το κυριότερο, όπως αδικούνται έτσι και ευνοούνται. Αν είχαν επενδύσει σε έναν καλό επιθετικό, θα ήταν ακόμα πιο κοντά στον ΠΑΟΚ. Τώρα, μετά το στραβοπάτημα στα Πηγάδια, ψάχνουν ένα θαύμα. Αυτή είναι η αλήθεια και ας μην τους αρέσει. Για τον Ολυμπιακό, όλα τα λεφτά είναι το ματς με τη Μίλαν. Κερδίζει (με δύο γκολ διαφορά), προκρίνεται και παίρνει χρόνο και στο πρωτάθλημα. Δεν τα καταφέρνει, και τότε, όπως και η ΑΕΚ, θα μπει σε κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες. Στο φετινό πρωτάθλημα η ποιότητα κάνει τη διαφορά!

Οι «πράσινοι, τώρα, ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν την υπέρβαση στο Ηράκλειο. Η ομάδα του Δώνη δεν άντεξε στην πίεση του «Γεντί Κουλέ» και στην ιδιαιτερότητα που έχει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Τα πιτσιρίκια λύγισαν στο πάθος των Κρητικών. Γεγονός απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό που συμβαίνει με τον ΟΦΗ είναι απίστευτο. Οι Κρητικοί με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού έχουν νικήσει πλέον και τους δύο «αιώνιους», καθώς είχαν επικρατήσει με 1-0 και του Ολυμπιακού στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το πιο αξιοπερίεργο όμως είναι ότι ο ΟΦΗ έχει νικήσει μόνο αυτές τις δύο ομάδες όλη τη σεζόν, καθώς κόντρα σε οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο μετρά μόνο ήττες και ισοπαλίες. Αυτό δείχνει ότι οι παίκτες του στα μεγάλα ματς δίνουν και την ψυχή τους. Ο ΟΦΗ θα είναι πολύ καλύτερος στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, εκεί όπου και θα ενισχυθεί σημαντικά στις μεταγραφές. Οσο για τον Παναθηναϊκό. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη διάθεση του Αλαφούζου κι από το αν η ομάδα θα ενισχυθεί, τουλάχιστον με έναν καλό Έλληνα παίκτη (ο Κονέ είναι εξαιρετική περίπτωση) και ποιοτικούς νεαρούς. Αν δεν το κάνει, αυτήν την εικόνα θα έχει.

Πάμε στην ΑΕΚ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και κυρίως παίζει μπάλα με θέαμα. Ειδικά στο ματς με τη Λαμία, η ΑΕΚ έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα ωραίο ποδόσφαιρο. Έβαλε πολύ στο παιχνίδι της αυτό το οποίο ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ. Το πρέσινγκ χαμηλά στην άμυνα του αντιπάλου. Και τα δυο γκολ και σχεδόν όλες οι ευκαιρίες που έκανε η ΑΕΚ ήταν αποτέλεσμα αυτού του πρέσινγκ. Αποτέλεσμα αυτού, τα λάθη που έκαναν συνεχώς οι παίκτες του Χάβου. Ο Ουζουνίδης ξέρει πως όταν η ΑΕΚ μπορεί και κλέβει μπάλες, έχει και την ικανότητα και την ποιότητα αλλά ακόμα και τους αυτοματισμούς να βγάζει τουλάχιστον ευκαιρίες. Οπως και να έχει, η ΑΕΚ με αυτήν τη δεύτερη σερί νίκη κατάφερε να μείνει όρθια. Δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά αν, μετά από τέτοια κρίση που πέρασε, ότι όλα θα διορθωθούν ή ότι όλα είναι καλά. Το απολύτως βέβαιο είναι πως τα δύσκολα για την ΑΕΚ όχι απλώς δεν πέρασαν, αλλά είναι και μπροστά της. Διότι τώρα που στάθηκε ξανά στα πόδια της, θα πρέπει να δείξει σε όλους ότι μπορεί να διεκδικήσει πράγματα..

Έχει πολύ έδαφος μπροστά της να καλύψει. Ακόμα και βαθμολογικά. Μακρινός για ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό ο στόχος να καλυφθούν οι 12 βαθμοί από την κορυφή. Αλλά έχει τεράστια σημασία να πάρει τουλάχιστον την δεύτερη θέση. Η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να είναι το λιγότερο που θα ζητάει από εδώ και πέρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα