Παραμύθια Σόιμπλε για την κόντρα με τη «σιδηρά κυρία»

Την προηγούμενη εβδομάδα μονοπώλησε το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης για το γεγονός ότι διαφήμιζε την προτίμησή του στο πρόσωπο του Φρίντριχ Μερτς……για τη θέση του νέου αρχηγού του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), τοποθετήσεις, μέσω των οποίων βέβαια δεν παρέλειψε να ρίξει και «καρφιά» κατά της Ανγκελα Μέρκελ, την οποία στο τέλος της τελευταίας ομιλίας της στο πλαίσιο του συνεδρίου του CDU δεν χειροκρότησε καν.

Ο λόγος βέβαια για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που χθες -μετά την επικράτηση της εκλεκτής τής καγκελαρίου στις εσωκομματικές εκλογές- έσπευσε να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα, λέγοντας μάλιστα πως «δεν έδωσα καμιά μάχη εναντίον της Μέρκελ».

Καλός δημοκράτης

Δήλωσε ταυτόχρονα και «καλός δημοκράτης», ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος λόγω της ισχνής πλειοψηφίας με την οποία εξελέγη η νέα πρόεδρος. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν ο ίδιος θα ήθελε το CDU το επόμενο διάστημα να κινηθεί προς τα δεξιά ή να παραμείνει στο Κέντρο, ο Σόιμπλε τόνισε ότι το σημαντικό είναι να συνεχιστεί η ανοιχτή συζήτηση και να καταστούν σαφή τα διαφορετικά επιχειρήματα.

«Τότε είναι ακριβώς αυτή η μάχη μεταξύ δημοκρατικών εναλλακτικών που θα φέρει την πολιτική αντιπαράθεση πάλι στο κέντρο της δημοκρατίας και τα άκρα δεν θα παίζουν τέτοιον ρόλο. Αυτό έχει καθοριστική σημασία» τόνισε χαρακτηριστικά ο νυν πρόεδρος της γερμανικής Βουλής.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η «μίνι Μέρκελ», όπως αποκαλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τη νεοεκλεγείσα αρχηγό του CDU Ανεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ, επιχειρεί να διατηρήσει τις ισορροπίες στους κόλπους του κόμματός της. Για τον λόγο αυτόν, κατά πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA), έσπευσε να προτείνει τον 33χρονο βουλευτή και αρχηγό της Νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών Πάουλ Τσίμιακ για τη θέση του νέου γενικού γραμματέα.

Γιώργος Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα