Οι θεατρικές πρεμιέρες στον δρόμο για τις γιορτές!

Αρχή με «Ρένα» και έπονται «Εξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες», «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», «Συμβολαιογράφος»Από τη
Γιώτα Βαζούρα 

Aν και βρισκόμαστε σχεδόν πριν από τα μισά της φετινής θεατρικής σεζόν, πολλές είναι οι νέες παραστάσεις που θα κάνουν πρεμιέρα το προσεχές διάστημα, παραγωγές οι οποίες αξίζουν την προσοχή μας.
Αυλαία σηκώνει σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά η παράσταση «Ρένα», η οποία είναι βασισμένη στο τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, με την Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο.

Το έργο αποτελεί μια τοιχογραφία της χώρας μας αλλά και έναν ύμνο στη ζωή και στον έρωτα, σε μια Ελλάδα που σπαράσσεται, γονατίζει, ανασταίνεται και συνεχίζει μοιραία και ακάθεκτη, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα έως σήμερα. Η σκηνοθεσία είναι της Νικαίτης Κοντούρη.

Το εμβληματικό έργο του Εντουαρντ Αλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» παρουσιάζει από τις 12 Δεκεμβρίου η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, σε σκηνοθεσία Μαρίας Πανουργιά. Η δημιουργός προσεγγίζει το θρυλικό αμερικανικό έργο τοποθετώντας το σε ένα αστικό σαλόνι και μοιράζοντας τους ρόλους στους Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννη Παπαδόπουλο και Στέλλα Βογιατζάκη.

Από τις 16 Ιανουαρίου, πάλι, στηn Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση θα φιλοξενηθούν οι «Τρεις αδελφές» του Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ξανθόπουλου. Ο ταλαντούχος δημιουργός ανεβάζει την παραγωγή, μεταφέροντας την πλοκή από τη Μόσχα και την προεπαναστατική Ρωσία, όπου κανονικά εξελίσσεται το έργο, σε μια άχρονη εποχή, πιστεύοντας ότι όλοι οι τόποι και όλες οι εποχές βρίσκονται πάνω σε ένα ρήγμα, σε μια κατάσταση διαρκούς αναταραχής. Παίζουν οι Γιώργος Βαλαής, Μαντώ Γιαννίκου, Καλλιόπη Κανελλοπούλου-Στάμου, Βασίλης Καραμπούλας, Αρης Μπαλής, Αντώνης Μυριαγκός, Νικολίτσα Ντρίζη, Αγγελική Παπαθεμελή και πολλοί ακόμη.

Στο Ιλίσια

Αύριο κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Ιλίσια η παράσταση «Εξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες», το θεατρικό έργο που έχει γράψει ο Ρίτσαρντ Αλφιέρι. Η Ναταλία Τσαλίκη και ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος ενσαρκώνουν δύο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται κοντά μέσα από τη μουσική και τον χορό. Την απόδοση και τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος.

Τον εμβληματικό «Συμβολαιογράφο» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, τον οποίο είχαμε απολαύσει παλιότερα και στη μικρή οθόνη με τον αξέχαστο Βασίλη Διαμαντόπουλο, μεταφέρει στο σανίδι ο Πέτρος Ζούλιας. Ο Σταμάτης Φασουλής ενσαρκώνει τον Σιορ Τάπα στην παράσταση, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου στο θέατρο Χώρα. Παίζουν ακόμη οι Αντώνης Λουδάρος, Ευγενία Δημητροπούλου, Ρένος Ρώτας και άλλοι.

Στις 19 Δεκεμβρίου αρχίζει και η παράσταση «Να ντύσουμε τους γυμνούς» στο Θέατρο Τέχνης, στην οδό Φρυνίχου. Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το γνωστό έργο του Πιραντέλο με πρωταγωνιστές τον ίδιο, την Εύη Σαουλίδου, τον Θανάση Δήμου, τον Θάνο Τοκάκη, τη Μαρία Πρωτόπαππα και άλλους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα