Οι παραγωγοί φασολιών προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη

Λόγω τιμών και ελληνοποιήσεωνΑποφασισμένοι να βρουν το δίκιο τους είναι 450 παραγωγοί φασολιών από τη Φλώρινα και την Καστοριά, και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη. Τις επόμενες ημέρες καταθέτουν στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης φάκελο με στοιχεία, καταγγέλλοντας εναρμονισμένες πρακτικές εκ μέρους εμπόρων στο θέμα των τιμών και παράνομες ελληνοποιήσεις. Μάλιστα, ζητούν από την Πολιτεία να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό τιμολόγιο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς Δημήτρη Μόσχο και τον επικεφαλής του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Πελακάνος» Κώστα Ναλμπαντίδη, οι συνάδελφοί τους εκβιάζονται προκειμένου να πουλήσουν κάτω του κόστους.

«Μάστιγα»

Υπογραμμίζουν ότι το 60% της παραγωγής φέτος είναι αδιάθετο, όταν πέρυσι την αντίστοιχη εποχή το ποσοστό αυτό δεν υπερέβαινε το 20%. «Εδώ και οκτώ μήνες δεν έχουν γίνει εισαγωγές και έχουμε και τα σχετικά στοιχεία. Πώς γίνεται, λοιπόν, να εκβιάζονται οι φασολοπαραγωγοί να πουλήσουν κάτω των 2 ευρώ/κιλό, όταν το κόστος παραγωγής είναι περίπου στα 2,20 ευρώ/κιλό και με την αιτιολογία των εισαγόμενων φασολιών και της χαμηλής τιμής τους;» διερωτάται ο κ. Μόσχος.

«Οι ελληνοποιήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» καταγγέλλει, από την πλευρά του, ο κ. Ναλμπαντίδης και προσθέτει: «Τη στιγμή που η ελληνική παραγωγή στο μεγαλύτερο μέρος της είναι αδιάθετη, η αγορά είναι πλημμυρισμένη από φασόλια, των οποίων οι τιμές φτάνουν έως και τα 8 ευρώ/κιλό». Για τη φετινή παραγωγή, που εκτείνεται σε 3.500 στρέμματα, ο κ. Ναλμπαντίδης τόνισε ότι είναι άριστη ποιοτικά και καταγράφεται αυξημένη σε ποσοστό 30% συγκριτικά με πέρυσι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα