Κνωσός: Τεράστια ανακάλυψη, η σημαντικότερη μετά τον Δίσκο της Φαιστού

Μια κυκλική στεφάνη από ελεφαντοστό. Εχει επιγραφή με συλλαβογράμματα της Γραμμικής ΑΕνα μοναδικό εύρημα, το πιο σημαντικό κατά τους επιστήμονες μετά τον περίφημο Δίσκο της Φαιστού, ήρθε στο φως πριν από μερικές ημέρες στην Κνωσό. Σύμφωνα με τον ερευνητή αιγαιακών γραφών δρα Μηνά Τσικριτζή, πρόκειται για μια κυκλική στεφάνη (φωτό) από ελεφαντοστό, η οποία περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιγραφή τελετουργικού και θρησκευτικού περιεχομένου με συλλαβογράμματα της Γραμμικής Α. 

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, σύντομα θα γίνει και επιστημονική δημοσίευση, στην οποία θα αναλύεται η σπουδαιότητα του ευρήματος. Ο Κρητικός ερευνητής και καθηγητής στην ανακοίνωσή του τόνισε πως τη στεφάνη έφερε στο φως η αρχαιολόγος Αθανασία Κάντα. 

Να θυμίσουμε πως το σπουδαιότερο αρχαιολογικό αντικείμενο της Κρήτης, ο Δίσκος της Φαιστού, βρέθηκε το 1908 σε ένα μικρό δωμάτιο του ανακτόρου της Φαιστού. Χρονολογείται στις αρχές των νεοανακτορικών χρόνων και διατηρείται ακέραιος. Στις δύο πλευρές του έχουν αποτυπωθεί σύμβολα σε μια σειρά, που ακολουθεί σπειροειδή διάταξη, ξεκινώντας από την περιφέρεια και καταλήγοντας στο κέντρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα