Εγκυρες Πηγές: Φλερτ με μπλε κορδόνια και κόκκινες κάλτσες

Οτι θα ανακαλύπταμε πως η Ν.Δ. θα συνεργαστεί με το Ποτάμι μέσα από τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και ιδίως από τα… μπλε κορδόνια του, τι να πούμε… Τα ύστερα του κόσμου! Λοιπόν, σας περιγράφω τι συνέβη στη χθεσινή παρουσίαση βιβλίου του Κωστή Χατζηδάκη (φωτό αριστερά), για το οποίο μίλησαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτό δεξιά) και Σταύρος Θεοδωράκης.

Στις πρωτολογίες τους οι δύο παρίσταναν τα… βαριά πεπόνια: «Θα πάμε αυτόνομα», «σεβόμαστε ο ένας τον άλλο» και άλλα ηχηρά – άντε, μη θυμηθώ πως ο Κυριάκος έλεγε προ έτους ότι το Ποτάμι τελειώνει, συρρικνώνεται, εξαφανίζεται. Ας τα πάρει ο αέρας.

Οταν, όμως, πέρασε κάπως η ώρα και το ακροατήριο χαλάρωσε, τα… αγόρια μας ξεθάρρεψαν. Αιτία; Η παρατηρητικότητα του Μητσοτάκη, ο οποίος θέλησε να σχολιάσει ενδυματολογικά τον Θεοδωράκη. «Φορά μπλε κορδόνια και κόκκινες κάλτσες» σημείωσε ο αρχηγός της Ν.Δ. και ευχήθηκε: «Εύχομαι μετά τις εκλογές να αυξηθεί το μπλε και να μειωθεί το κόκκινο».

Ως μέγας μπαλαδόρος που είναι ο Σταύρος, έλαβε την πάσα. «Δεν έχετε προσέξει ότι φοράω την καρφίτσα της Κρήτης που μας ενώνει: Μητσοτάκης, Θεοδωράκης, Χατζηδάκης». Κάτι ψέλλισε περί ενότητας των Κρητικών και κατέληξε πως για να γίνουν μεταρρυθμίσεις, δεν αρκεί ένα κόμμα, αλλά χρειάζονται συμπαραστάτες. Αρα, συνεργασία!

Το πρόβλημα με τον Σταύρο είναι ότι κατά βάθος είναι συριζαίος. Λέει «όχι» στην αρχή, αλλά κατά βάθος εννοεί «ναι». Πλην Πρεσπών, αν καταλαβαίνω καλά. Τους ενώνει η Κρήτη, αλλά τους χωρίζουν τα Σκόπια, θαρρώ. Εξηγούμαι:

Μια ερώτηση κάναμε χθες στον Θεοδωράκη (φωτό αριστερά) μέσω της αρθρογραφίας της «δημοκρατίας», αλλά ομολογούμε ότι δεν περιμέναμε τόσο άμεση αντίδραση από τον πρόεδρο του Ποταμιού. Με αφορμή το παράδοξο ενδεχόμενο να καταψηφίσει τη συμφωνία παρέα με τον Καμμένο (φωτό δεξιά), τον ρωτήσαμε:

«Θα συμμαχήσεις με τον… εθνολαϊκισμό, Σταύρο;» Φαίνεται, χτυπήσαμε φλέβα. Λίγο αργότερα έφθανε στη στήλη το εξής μήνυμα: «Και προφανώς δεν συμμαχώ με τον εθνολαϊκισμό, φίλτατε». Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Θεοδωράκης έκανε ειδική αναφορά σε όσα σκέπτονται «οι σύμμαχοί μας». Φίλτατε, σε παραδέχομαι. Surviror.

Κ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα