Ντου 200 αστυνομικών στο ΑΠΘ για τα κυκλώματα ναρκωτικών

«Πολεμική» επιχείρηση για να μπει τέλος στην ανομία που επικρατεί στο πανεπιστήμιο! Εγιναν 40 συλλήψειςΓιγάντια αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 αστυνομικών οργανώθηκε χθες, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, εξαρθρώνοντας κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο φέρεται ότι δρούσε εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στη γειτονική Ροτόντα και σε άλλες περιοχές του κέντρου.

Η δράση των εμπόρων ναρκωτικών εντός και εκτός του ΑΠΘ είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις, αναγκάζοντας μάλιστα τον πρύτανη του πανεπιστημίου Περικλή Μήτκα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να επισκεφτούν τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ζητώντας βοήθεια.

Τα περιστατικά βίας, αλλά και απροκάλυπτης πώλησης ναρκωτικών διαδέχονταν το ένα το άλλο, με τους καθηγητές και τους φοιτητές να διαμαρτύρονται και να φοβούνται ότι το πανεπιστήμιο έχει μετατραπεί σε άντρο ναρκωτικών και ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας. Εως αργά χθες το βράδυ είχαν συλληφθεί 40 άτομα, που στην πλειονότητά τους κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και οπλισμός. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους για συλλήψεις σε διαμερίσματα, αλλά και δωμάτια ξενοδοχείων, ακόμα και σε δωμάτιο των φοιτητικών εστιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές Αρχές εδώ και καιρό είχαν βάλει στο μικροσκόπιο κάποια από τα μέλη του κυκλώματος και τα παρακολουθούσαν προκειμένου να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας προκειμένου το χτύπημα να είναι οργανωμένο και να δοθεί τέλος στη δράση των διακινητών τόσο μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου όσο και πέριξ αυτού. 

Μάλιστα, λέγεται ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ηγετικά στελέχη του κυκλώματος, που είχε απλώσει τα πλοκάμια του όχι μόνο στο πανεπιστήμιο, εκμεταλλευόμενο το άσυλο, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν και στον όγδοο όροφο των φοιτητικών εστιών στην οδό Κυριακίδη και συνέλαβαν ένα ζευγάρι, που φέρεται ότι διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

—-

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας: Τοξικομανής χαστούκισε σπουδάστρια

Ακόμα ένα συμβάν βίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το οποίο έλαβε χώρα στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής. Φοιτήτρια κατήγγειλε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι το πρωί της Δευτέρας στις 11 δέχθηκε επίθεση στον αύλειο χώρο του ιδρύματος από τοξικομανή, ο οποίος της επιτέθηκε, τη χαστούκισε και στη συνέχεια έφυγε.

Οπως αποκάλυψε το θύμα, εκείνη τη στιγμή στο σημείο βρίσκονταν μόνο συμφοιτήτριές της και γι’ αυτόν τον λόγο δεν αντέδρασε. Αμέσως μετά, όπως είπε, κατήγγειλε το περιστατικό στη διοίκηση της Πολυτεχνικής Σχολής. Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς πρόκειται για το πρώτο περιστατικό με φοιτητή να πέφτει θύμα σωματικής βίας εντός του ιδρύματος.

Η κατάσταση στο κάμπους του ΑΠΘ είναι τραγική εδώ και πάρα πολλούς μήνες, ενώ το προηγούμενο διάστημα αδίστακτοι λήστεψαν καθηγητή την ώρα ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ. Το ίδιο είχε συμβεί και σε εργαζόμενο στο ΑΧΕΠΑ, που βρίσκεται εντός του περιβάλλοντος χώρου του πανεπιστημίου. 

Στο κάμπους δρουν ανεξέλεγκτα ναρκέμποροι και βαποράκια, με τους φοιτητές και τους καθηγητές να λένε ότι δεν τολμούν πλέον να κυκλοφορήσουν στους χώρους ακόμα και την ημέρα, και να έχουν στείλει επιστολές διαμαρτυρίας στους αρμόδιους υπουργούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα