Ζητά και ΜΚΟ για διδασκαλία «μακεδονικών»

Απίστευτη πρόταση από τον Δανέλλη, ενώ ο Ζαχαριάδης θυμήθηκε τη συζήτηση για την καταγωγή του ΜεγαλέξανδρουΤο ορατό ενδεχόμενο να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή προκαλεί νευρική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλους υποστηρικτές της, με συνέπεια μπαράζ πρωτοφανών δηλώσεων υπό το κράτος πανικού, οι οποίες πλήττουν βαρύτατα το πατριωτικό αίσθημα και τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Οι Σπύρος Δανέλλης και Κώστας Ζαχαριάδης, όμως, ξεπέρασαν χθες όλα τα όρια, ακόμη και αυτά της πιο μαύρης προπαγάνδας, στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τη συμφωνία, η οποία ήδη μπάζει νερά από παντού και κινδυνεύει να βυθιστεί στις Πρέσπες. 

Ο βουλευτής του Ποταμιού, μάλιστα, ο οποίος ως γνωστόν διατηρεί από καιρό ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα συνεχίσει καταπώς φαίνεται την πολιτική καριέρα του, έφτασε στο σημείο να προτείνει να γίνει μια ΜΚΟ υπεύθυνη για τη διδασκαλία των «σλαβομακεδονικών» σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ξεπερνώντας έτσι σε προκλητικότητα ακόμη και τον Ζόραν Ζάεφ. «Δεν είναι κακό να γίνει μία ΜΚΟ υπεύθυνη για τη διδασκαλία της» είπε μόλις λίγα 24ωρα μετά την αντίστοιχη δήλωση που έκανε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, ο οποίος υποστήριξε ότι μπορούν να διδάσκονται τα «μακεδονικά» στην Ελλάδα, υπονοώντας ότι υπάρχει «μακεδονική» μειονότητα στη χώρα μας.

Ο δε διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης επιχείρησε να εκβιάσει χρησιμοποιώντας ανύπαρκτα και εν πολλοίς ανιστόρητα ψευτοδιλήμματα. «Η μη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών σημαίνει ότι η συζήτηση γυρνά στο αν ο Μεγαλέξανδρος είναι από τα Σκόπια ή όχι» ισχυρίστηκε ο κ. Ζαχαριάδης, αγνοώντας ότι πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο, και φυσικά ούτε στην Ελλάδα, δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα. «Σημαίνει ότι γυρνάμε σε μια φάση που οι γείτονες θα ξοδεύουν το μισό ΑΕΠ της χώρας τους για να φτιάχνουν αγάλματα του Βουκεφάλα, του Μεγαλέξανδρου και της Ολυμπιάδας, και να λένε ότι αυτοί είναι οι γνήσιοι συνεχιστές της μακεδονικής παράδοσης» πρόσθεσε, χωρίς να έχει επίγνωση (;) ότι δηλώσεις όπως οι δικές του γίνονται… βούτυρο στο ψωμί των πιο ακραίων κύκλων των Σκοπίων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα