Σιγουριά Μαξίμου για τη συμφωνία, σε… δύο βάρκες οι ΑΝΕΛ

Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρά τα πισωγυρίσματα του Ποταμιού, και ενώ διαχέεται φημολογία που θέλει ανοιχτό το ενδεχόμενο να περάσει η συμφωνία με σχετική πλειοψηφία από τη ΒουλήΠαράλληλα στους ΑΝ.ΕΛ. μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που σημειωτέον κράτησε λιγότερο από 40 λεπτά, επιμένουν στην καταψήφισή της, επαναλαμβάνοντας, όμως, ότι δεν προτίθενται να ρίξουν την κυβέρνηση.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους συσχετισμούς και μετατοπίσεις στο Ποτάμι, κάτι που θεωρείται κομβικό για την υπερψήφιση της συμφωνίας: «Νομίζω ότι η παραφιλολογία αμφιταλάντευσης των τελευταίων ημερών διασκεδάστηκε ιδιαίτερα με τις δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος είπε ότι θεωρεί τη συμφωνία θετική, αλλά και με τις σχετικές δηλώσεις των Μαυρωτά, Δανέλλη, Κύρκου».

Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. συμφώνησαν εκ νέου πως οι υπουργοί τους θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση προκαλώντας ανασχηματισμό, ωστόσο εμφανίζονται να στηρίζουν την κυβέρνηση και μετά την αποχώρηση. Οι διαφωνίες, πάντως, στο εσωτερικό της Κ.Ο. παραμένουν, με τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Κώστα Κατσίκη να εκφράζουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, καθώς ο πρώτος δηλώνει αναφανδόν υπέρ της συμφωνίας και ο δεύτερος ζητεί από το κόμμα ακόμη και να ρίξει την κυβέρνηση.

Στη συνεδρίαση έγινε, επίσης, συζήτηση για τις υποθέσεις Νovartis και ΚΕΕΛΠΝΟ. «Η διαφθορά είναι πολύ σημαντικό θέμα για εμάς, είναι μέσα στα τρία ζητήματα για τα οποία αποφασίσαμε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνιζαν πηγές των ΑΝ.ΕΛ., θέλοντας έτσι να απαντήσουν και σε όσους στο κόμμα ζητούν μέχρι και να ρίξουν την κυβέρνηση για το Σκοπιανό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα