Καταργείται και ο ειδικός φόρος στο κρασί

Καταργείται από την 1η Ιανουαρίου του 2019 ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί Πρόκειται για ένα μνημονιακό μέτρο που είχε επιβληθεί από τη σημερινή κυβέρνηση και είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στον κλάδο των οινοπαραγωγών.

Τελικά, αφού διαπιστώθηκε πως τα οφέλη ήταν από ελάχιστα έως ανύπαρκτα, η κυβέρνηση καταργεί, με τροπολογία που κατέθεσε χθες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση της περικοπές των συντάξεων, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί (σήμερα ο ΕΦΚ στο κρασί ορίζεται στα 20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος).

Στόχος της τροπολογίας, όπως αναφέρεται, είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο παραγωγής οίνου και η αντιμετώπιση στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά του κρασιού. Εξάλλου, με άλλη ρύθμιση αναστέλλεται και για το 2019 (έπειτα από τρεις παρατάσεις) η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας κατά τις μεταβιβάσεις ακινήτων που θα επιβαλλόταν με 15% στη θετική διαφορά μεταξύ της τιμής στην οποία αποκτήθηκε ένα ακίνητο και της τιμής στην οποία πουλήθηκε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα