Τα «κίτρινα γιλέκα» δεν… τσίμπησαν με τα δώρα του Μακρόν

Δεν έπεισε τα «κίτρινα γιλέκα» το διάγγελμα του προέδρου Εμανουέλ ΜακρόνΟι εξοργισμένοι διαδηλωτές δεν τσίμπησαν ούτε από τις φρούδες εξαγγελίες του ούτε από το υποκριτικό «mea culpa» του ενοίκου των Ηλυσίων Πεδίων. Οι κινητοποιήσεις στη γαλλική πρωτεύουσα συνεχίστηκαν χθες, ενώ αναμένεται ένα δεύτερο «καυτό» Σαββατοκύριακο.

Ο Γάλλος πρόεδρος με τη χλιαρή ομιλία του, την οποία ωστόσο παρακολούθησαν 21.000.000 άνθρωποι, έγινε στόχος αρνητικών σχολίων και από τους πολιτικούς αντιπάλους του, με τη Μαρίν Λεπέν να σχολιάζει πως οι παροχές που εξήγγειλε είναι ένα μικρό βήμα, όχι όμως αρκετό. Ζαν-Λικ Μελανσόν (Ανυπότακτη Γαλλία) και Ολιβιέ Φορ (Σοσιαλιστικό Κόμμα) υποβάθμισαν κι αυτοί από την πλευρά τους τις εξαγγελίες του προέδρου, ενώ αργότερα μέσα στο απόγευμα βουλευτές της Ανυπότακτης Γαλλίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος κατέθεσαν πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης.

Η πρόταση θα πρέπει να υποβληθεί σε ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση τουλάχιστον 48 ώρες μετά την κατάθεσή της, δηλαδή όχι πριν από την Πέμπτη, ενώ για να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να συγκεντρώσει πλειοψηφία, κάτι που θεωρείται αδύνατο, με δεδομένο τον αριθμό των εδρών της Αριστεράς (62 συνολικά) σε σύνολο 577 βουλευτών στην Εθνοσυνέλευση.

Ενδεικτικοί της μικρής απήχησης που είχε το διάγγελμα ήταν και οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του γαλλικού Τύπου, με τη «Le Parisien» να γράφει «αυτή τη φορά απάντησε» και τη «Liberation» να ειρωνεύεται αναφέροντας «Σας κατάλαβα λιγάκι».
Επιπλέον, δημοσκόπηση του BMFTV κατέδειξε πως το 57% των Γάλλων δεν πείστηκε από την ομιλία του Μακρόν, την ώρα που η δημοτικότητά του μειώνεται συνεχώς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα