Κοινωνικό μέρισμα: Εως τις 21 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις

Ως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις για την είσπραξη του «κοινωνικού μερίσματος» όσοι πολίτες πληρούν τα κριτήρια που προβλέπονται για τη χορήγησή του
Σύμφωνα, ειδικότερα, με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών όσοι θα υποβάλουν αιτήσεις ως σήμερα θα λάβουν το «μέρισμα» την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, ενώ για όσες αιτήσεις υποβληθούν από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου το «κοινωνικό μέρισμα» θα καταβληθεί την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

Οσον αφορά τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα ωστόσο οι αδικίες στα κριτήρια παραμένουν. Υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις που απορρίπτει το σύστημα, γιατί αυτοί που τις κάνουν, αν και πληρούν τα κριτήρια, εμφανίζονται ως φιλοξενούμενοι σε κάποιο νοικοκυριό και άρα δεν έχουν το δικαίωμα αίτησης παρά μόνο μέσω του νοικοκυριού στο οποίο φιλοξενούνται.

Οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοι (πολλές φορές άνεργοι ή άποροι) μπορούν να θέσουν εκτός του κοινωνικού μερίσματος την οικογένεια που τους φιλοξενούσε ή συνεχίζει να τους φιλοξενεί.

Στις περιπτώσεις αυτές συνυπολογίζονται αθροιστικά τα ετήσια εισοδήματα όλων των ατόμων που συγκατοικούν, οπότε αν τα εισοδήματα αυτά αθροιζόμενα προκύπτουν υψηλά και υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα όρια τότε τα «νοικοκυριά» στα οποία ανήκουν τα ενήλικα άνεργα – άπορα άτομα δεν θα δικαιούνται κανένα ποσό «μερίσματος» με συνέπεια και τα άτομα αυτά να μείνουν χωρίς «μέρισμα».

Γενικότερα, κάθε ομάδα ατόμων τα οποία συγκατοικούν θα λογίζεται ως μία «ωφελούμενη μονάδα» προς την οποία θα χορηγείται ένα ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης («κοινωνικού μερίσματος») προσδιοριζόμενο ανάλογα με το ύψος του συνολικού ετήσιου εισοδήματος και τη συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων όλων των ατόμων της ομάδας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα