Ιερόσυλοι έβαλαν τον Salt Bae να αλατίζει τον Μυστικό Δείπνο

Δημόσια κατακραυγή προκάλεσε στην Ιορδανία η ιερόσυλη απεικόνιση του διάσημου σεφ Salt Bae, κατά κόσμον Νουσρέτ Γκιοκτσέ, να αλατίζει μπριζόλες στον Μυστικό ΔείπνοΣυγκεκριμένα, δύο δημοσιογράφοι «πείραξαν» με photoshop μια εικονογραφική έκδοση του πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Μυστικός Δείπνος», προσθέτοντας πίσω από τον Χριστό τον σεφ να αλατίζει το φαγητό.

Οι δημοσιογράφοι ανάρτησαν την εικόνα στο διαδίκτυο και προκάλεσαν την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι έσπευσαν να κατακρίνουν τη φωτογραφία, χαρακτηρίζοντάς τη προσβλητική και εξευτελιστική απέναντι στην Εκκλησία και στους χριστιανούς.

Οι δύο δημοσιογράφοι, ο Μοχάμεντ αλ Γουάκελ, διαχειριστής της σατιρικής ιστοσελίδας όπου αναρτήθηκε η φωτογραφία, και ένας συντάκτης του σάιτ, συνελήφθησαν με την κατηγορία της υποκίνησης θρησκευτικής βίας, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως τρία χρόνια.

Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, ο Αλ Γουάκελ διέγραψε τη φωτογραφία, λέγοντας ότι επρόκειτο απλώς για ένα ανόητο λάθος. Οι δύο δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους μέχρι να διεξαχθεί η δίκη. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Ιορδανία μόλις το 6% του πληθυσμού είναι χριστιανοί. Ωστόσο, το κράτος μεριμνά για την προστασία τους ακόμη και ως μειονότητας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα