Τι κρύβει ο Τσίπρας

Η αφωνία του στη Βουλή για το ΕΚΑΣ και τη φορολογίαΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Μπορεί χθες ο πρωθυπουργός να βγήκε να πανηγυρίσει τάχα μου δήθεν ότι διέσωσε τις συντάξεις, τις οποίες είχε αποφασίσει ο ίδιος να περικόψει, αλλά έκρυψε πολλά. Και ξεκινώ, πριν πάω στους 29 φόρους που επέβαλε, από το θέμα του ΕΚΑΣ.

Ο κ. Τσίπρας καταργεί επί της ουσίας το μεγαλύτερο βοήθημα που δινόταν στους συνταξιούχους για χρόνια και κάποτε έφθανε ή ξεπερνούσε και τα 220 ευρώ. Σύμφωνα λοιπόν με τις δεσμεύσεις που έχει δώσει στους θεσμούς, χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν να λαμβάνουν από το 2019 μόλις 12 ευρώ τον μήνα, δηλαδή περίπου 40 λεπτά τη μέρα!

Για τέτοια ντροπή μιλάμε γι’ αυτούς που τάχα μου δήθεν ενδιαφέρονται να αποκαταστήσουν τις κοινωνικές αδικίες και να στηρίξουν τους συνταξιούχους. Μάλιστα, το 2020 ο κ. Τσίπρας έχει υπογράψει την οριστική κατάργησή του. Ομως γι’ αυτό δεν βγήκε να πει κουβέντα στη Βουλή. Αυτά σε ό,τι αφορά τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ας περάσουμε τώρα στο θέμα των φόρων, που έχουν γονατίσει όχι μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά και τα ελληνικά νοικοκυριά. Η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ούτε λίγο ούτε πολύ στα περίπου τριάμισι χρόνια που κυβερνά έχει δημιουργήσει τη δική της «μαύρη λίστα» φόρων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για: αύξηση ΦΠΑ, μετάθεση προϊόντων στον αυξημένο συντελεστή, κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, κατάργηση φοροαπαλλαγών, κατάργηση έκπτωσης φόρου για μισθωτή εργασία, αύξηση συντελεστών για εισόδημα από τα ενοίκια, αύξηση προκαταβολής φόρου για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αύξηση συντελεστή πολυτελούς διαβίωσης, επιβολή φόρου στη συνδρομητική τηλεόραση, στη σταθερή τηλεφωνία και στο διαδίκτυο, αύξηση φόρου στην αμόλυβδη βενζίνη και στο ντίζελ κίνησης, επιβολή φόρου στο κρασί (την οποία θα πάρει πίσω από τη νέα χρονιά) και στον καφέ.

Γι’ αυτό και πολύ ορθά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι ακόμη και αυτά τα λίγα που επιστρέφει στους πολίτες δεν είναι παρά από χρήματα που έχουν προέλθει από την άγρια φορολόγησή τους.

Αυτά όμως ο πρωθυπουργός φρόντισε να τα κρύψει, επιλέγοντας τη γνωστή… αφωνία σε ό,τι δεν τον βολεύει. Θεωρεί ότι το 2019 θα είναι… 2015. Δυστυχώς γι’ αυτόν οι Ελληνίδες και οι Ελληνες γνωρίζουν ότι πλέον δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τον κ. Τσίπρα. Ελπίζουν και πιστεύουν ότι με τη Νέα Δημοκρατία ο τόπος θα επιστρέψει στην κανονικότητα, δημιουργώντας εκείνες τις συνθήκες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ασφάλεια του πολίτη. Κυρίως όμως θα αποκαταστήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και κοινωνίας.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα