Διασυρμός και… εκτός συνόρων

Το Μαξίμου απειλεί τον Κυριάκο ότι θα τον… μαλώσουν οι ξένοι για όσα είπε περί «ανταλλαγής» Μακεδονίας – συντάξεωνΔιασύρεται συνεχώς η χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο εξωτερικό κατά τρόπο που παραπέμπει σε μπανανία, παρά τη θέση της στον πυρήνα της Ευρώπης. 

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι στα διεθνή φόρα εξέφραζε τις αμφιβολίες του για την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να επιστρέψει στις αγορές, έχοντας απέναντί του Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως ο Αντόνιο Ταγιάνι, διαστάσεις εκτός συνόρων παίρνει τώρα η προχθεσινή αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε στη Βουλή ότι «ο πρωθυπουργός πούλησε τη Μακεδονία για να μην περικοπούν οι συντάξεις» και το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε να τον «καρφώσει» στα διευθυντήρια του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

Ηδη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προανήγγειλε… τη διεθνοποίηση της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, αγνοώντας το σοφό ρητό «τα εν οίκω μη εν δήμω». «Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει εξηγήσεις σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο για τα περί συναλλαγής στο Μακεδονικό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην κυβέρνηση «βλέπουν» πίσω από την απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) την αμηχανία του ίδιου στο ενδεχόμενο να κληθεί να δώσει «εξηγήσεις» σχετικά με την καταγγελία που έκανε.

Λόγω συνεδρίου

«Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ν.Δ. γνωρίζουν ήδη από την Κυριακή το βράδυ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα παραστεί στη Σύνοδο του ΕΛΚ λόγω του συνεδρίου της Ν.Δ.» απάντησε η Πειραιώς σε αυτό το ντροπιαστικό μπρα ντε φερ.

Είχε προηγηθεί κάλεσμα του Μαξίμου προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. να «ανακαλέσει», με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντά: «Ο κόσμος το ’χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι».

Το όλο θλιβερό σκηνικό ολοκληρώνεται από τα συνεχιζόμενα ήξεις αφήξεις με πρωταγωνιστές την Κ.Ο. του Ποταμιού όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του όταν έρθει προς έγκριση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Σπύρος Λυκούδης, που θεωρούνταν έως χθες από τους θερμούς υποστηρικτές της συμφωνίας, άγνωστο πώς και γιατί, «τα γύρισε» ανήμερα της ονομαστικής εορτής του.

«Δεν είναι δεδομένη η ψήφος μου για τη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε ο βουλευτής, θολώνοντας ακόμη περισσότερο τα νερά. Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα, λέγοντας πως δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και ότι οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα