Τα ευρήματα «καίνε» τον Αλβανό

Αποτυπώματα και DNA του 19χρονου βρέθηκαν στο ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε η 21χρονη ΕλένηAποτυπώματα και DNA του 19χρονου Αλβανού Αλέξανδρου Λ. βρέθηκαν στο ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε η 21χρονη Ελένη Τοπαλούδη, σύμφωνα με το πόρισμα των εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. που παραδόθηκε στο Λιμενικό. 

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή εξέλιξη στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο και ένα πρώτο επιβαρυντικό στοιχείο για τον νεαρό Αλβανό, όμως δεν επιβεβαιώνει ότι αυτός τη χτύπησε, καθώς στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση που έγινε ενώπιον της ανακρίτριας οι δύο κατηγορούμενοι έριχναν ο ένας τα βάρη στον άλλον για το ποιος «έσβησε» τα ίχνη του εγκλήματος.

«Καθάρισα εγώ κι αυτός πήγε να πετάξει τα πράγματα. Δεν ξέρω πού πήγε. Μετά από 10 λεπτά περίπου γύρισε» υποστήριξε ο 21χρονος Μανώλης Κ. «Υπό τις διαταγές του συλλέξαμε τα αντικείμενα. Μου πέταξε ένα σφουγγάρι και μου είπε “καθάρισε”. Αφού μαζέψαμε τα πράγματα, πήγαμε πάλι στην ίδια παραλία και τα πετάξαμε. Είχε σχεδόν ξημερώσει» ήταν η εκδοχή του 19χρονου.

Αποτυπώματα και των δύο κατηγορουμένων, αλλά και του θύματος εντοπίστηκαν σε αντικείμενα στο σπίτι, ενώ δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή DNA τρίτου προσώπου στο εξοχικό.

Αντίθετες απολογίες

Οι εκ διαμέτρου αντίθετες απολογίες των δύο κατηγορουμένων συντηρούν το θολό τοπίο, καθώς παραμένει ασαφές ποιος πέταξε από τα βράχια την αιμόφυρτη 21χρονη και αν υπάρχει εμπλοκή και τρίτου προσώπου που συνέδραμε τους κατηγορουμένους στο αποτρόπαιο έγκλημα. Η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο νεαρών από την ανακρίτρια Ρόδου επί της ουσίας ξεδίπλωσε δύο εντελώς διαφορετικές εκδοχές, με τους κατηγορουμένους να διαφωνούν σε όλα, επιδιώκοντας να μειώσουν τις προσωπικές ευθύνες τους και να τις μεταθέσουν ο ένας στον άλλον.

Από τη στιγμή της γνωριμίας τους με το άτυχο θύμα μέχρι και το ποιος οδηγούσε το βαν με το οποίο μετέφεραν τη φοιτήτρια στη θάλασσα, η τακτική τού «ο λόγος σου εναντίον του δικού μου» που ακολουθούν και οι δύο θολώνει ακόμη περισσότερο το σκοτεινό σκηνικό της υπόθεσης.

Ευαγγελισμός: «Δεν στοιχειοθετείται ο βιασμός»

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε στις Φυλακές Αυλώνα με τον άγριο ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού, που κατηγορείται για τον βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη. Την ίδια στιγμή η διοίκηση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός διέψευσε ότι βρέθηκαν ίχνη βιασμού του 19χρονου από τους κρατουμένους που του επιτέθηκαν στις φυλακές, κάτι που είχε ανακοινώσει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου το βράδυ της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, «σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο βιβλίο συμβάντων όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος διευθυντή του Γ΄ Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται “βιασμός”».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης σε δήλωσή του χθες επανέλαβε ότι, σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση, ο 19χρονος προσωρινά κρατούμενος δεν φέρει ίχνη βιασμού, ενώ καταδίκασε «απερίφραστα κάθε πράξη βίας που εκδηλώνεται από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στη φυλακή».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε σε εισαγγελικό λειτουργό να διερευνήσει ποινικά και πειθαρχικά τη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων στην υπόθεση της κακοποίησης του 19χρονου μέσα στο κελί του στις Φυλακές Αυλώνα και να αξιολογήσει το βίντεο το οποίο ελήφθη από άλλους κρατουμένους και προβλήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Από την πλευρά τους, οι κρατούμενοι, θέλοντας να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδουν τα περί βιασμού του νεαρού συγκρατούμενού τους. Μάλιστα, αναφέρουν ότι «εμείς είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη. Ο τύπος, εκτός από μερικές σφαλιάρες και κλωτσιές, δεν έπαθε τίποτα. Τουλάχιστον πολύ λιγότερα από ό,τι αξίζει σε έναν βιαστή».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα