Αλβανοί οι έμποροι θανάτου στο ΑΠΘ

Δύο μήνες η Αστυνομία σχεδίαζε την έφοδο στη Θεσσαλονίκη, που απέδωσε συνολικά 43 συλλήψειςAλβανοί είναι τα περισσότερα μέλη του ισχυρού κυκλώματος που εξάρθρωσε η Αστυνομία, το οποίο είχε μετατρέψει σε… Κολομβία το ΑΠΘ και τη Θεσσαλονίκη, διοχετεύοντας ναρκωτικά και τρομοκρατώντας φοιτητές και καθηγητές. Από τα 43 άτομα που συνελήφθησαν, τα 34 είναι μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων τα επτά είχαν ηγετικό ρόλο. 

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και δύο μήνες το κύκλωμα καταγράφοντας τα μέλη, τον τρόπο δράσης και τις κρυψώνες τους. Τα 34 μέλη του κυκλώματος ήταν όλοι τους αλλοδαποί, ηλικίας από 18 έως 40 ετών, με την πλειονότητα αυτών αλβανικής καταγωγής.

Τα επτά άτομα που είχαν ηγετική θέση μετέφεραν καθημερινά τις ποσότητες ναρκωτικών σε χώρους του ΑΠΘ. Είχαν χωρίσει την Πανεπιστημιούπολη σε περιοχές, μοιράζοντας έτσι σε ομάδες τη διακίνηση, προκειμένου να έχει καθεμία τα όριά της, ενώ υπήρχαν και ομαδάρχες οι οποίοι επόπτευαν τις πωλήσεις και, φυσικά, τις εισπράξεις, τις οποίες στη συνέχεια απέδιδαν στους επτά αρχηγούς.

Η εξάρθρωση

«Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου σε χώρους του ΑΠΘ και πέριξ αυτού, αλλά και στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Στόχος μας, η εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός χώρων του ΑΠΘ και επιπλέον η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας, η επίτευξη αυξημένων και ουσιαστικών αποτελεσμάτων, αλλά και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες» ανέφερε ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος.

«Σε διάφορες περιοχές της πόλης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη επτά άτομα που εμπλέκονται σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων ένας 26χρονος αλλοδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα φοιτητικής εστίας όπου διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 μικροδέματα κάνναβης, έτοιμα για διακίνηση, δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 30 ετών, καθώς στην οικία τους βρέθηκαν δύο δέματα κάνναβη που ξεπερνούν το ένα κιλό, και πλήθος ναρκωτικών χαπιών.

Tέλος, συνελήφθησαν ακόμα δύο αλλοδαποί, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια και σε βάρος τους θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης» ανέφερε ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων, αστυνόμος Πέτρος Τάνος.

Αποθήκη ναρκωτικών, δωμάτια της εστίας

Η γιγάντια αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη προχθές από τα ξημερώματα έως αργά το απόγευμα, με τη συμμετοχή 200 αστυνομικών και παρουσία δικαστικών λειτουργών. Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 10 δωμάτια δύο ξενοδοχείων, σε 18 σπίτια, καθώς και σε τέσσερα δωμάτια της φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 17 κιλά κάνναβη, σχεδόν 3,5 κιλά κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα»), πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πάνω από 14.000 ευρώ, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, ένα σπαθί και δύο μαχαίρια. Επίσης, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα