Γλίτωσε τα ισόβια ο Σμπώκος

Κάθειρξη 22 ετών στον πρώην γεν. γραμματέα Εξοπλισμών για τη μίζα στην υπόθεση των TOR-M1Με ποινή κάθειρξης 22 ετών στον πρώην γενικό γραμματέα της Διεύθυνσης Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο έπεσε η αυλαία της δίκης για την προμήθεια των ρωσικών οπλικών συστημάτων TOR-M1 επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, γύρω από την οποία φέρεται ότι διακινήθηκε μαύρο χρήμα που αγγίζει τα 90.000.000 ευρώ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που τον «γλίτωσαν» από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. «Αφήστε με να βοηθήσω την οικογένειά μου. Με καταδικάσατε, αλλά μη μου πάρετε τη ζωή. Δώστε μου ένα όραμα, μία ελπίδα. Μη μου κόψετε τα φτερά» είχε πει ο ίδιος απευθυνόμενος στην έδρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής του για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Στον Γιώργο Καμάρη, διαχειριστή της offshore Clavis, μέσω της οποίας φέρεται ότι διακινήθηκε μαύρο χρήμα προκειμένου η ρωσική ANTEY να πάρει το έργο, καθώς και στον χρηματιστή Πέτρο Χριστοδουλίδη το δικαστήριο επέβαλλε σε καθέναν ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με τριετή αναστολή για τον πρώτο και εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ για τον δεύτερο. Και στους δύο οι δικαστές αναγνώρισαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης τους. Το δικαστήριο έκρινε αθώους τον χρηματιστή Γιώργο Χριστοδουλίδη και τον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα