Εσβησε στα 97 του, πυροβολητής του «Αβέρωφ»

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 97 ετών άφησε προχθές ένας από τους τελευταίους εν ζωή παλιούς πολεμιστές της Καλύμνου, ο Παναγιώτης Κουλουριώτης. Το 1943 και σε ηλικία 22 ετών κατετάγη ως ναύτης (πυροβολητής) εθελοντικά στο θρυλικό θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ», που στο τέλος του 1942 είχε καταπλεύσει στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, και συμμετείχε σε αποστολές προστασίας λιμένων. Στο «Γεώργιος Αβέρωφ» υπηρετούσε μαζί με έναν άλλον Καλύμνιο και παλιό πολεμιστή, τον Αντώνη Βαζανέλλη.

Από το θρυλικό θωρηκτό στη συνέχεια ο Παναγιώτης Κουλουριώτης πήγε στο ναρκαλιευτικό «ΚΩΣ», με το οποίο συμμετείχε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και στην «Επιχείρηση ΜΑΝΝΑ» το 1943-1944. Υπήρξε δεινός πυροβολητής και για τις επιτυχίες του τιμήθηκε κατ’ επανάληψη από την Πολιτεία.

Τα χρόνια που ακολούθησαν μετανάστευσε στην Αυστραλία, όπου ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις ανοίγοντας δύο κομμωτήρια. Οσοι τον γνώριζαν λένε πως επρόκειτο για ένα αρκετά δραστήριο άτομο, με ανήσυχο πνεύμα και απέραντη αγάπη για την πατρίδα του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε χθες το μεσημέρι παρουσία φίλων και συγγενών στον Ιερό Ναό Παναγίας Καλαμιώτισσας στον τόπο καταγωγής του και η ταφή του έγινε στο Κοιμητήριο της Λιμνιώτισσας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα