Γκάφα του Γερμανού πρέσβη στα Καλάβρυτα

Πήγαινε στην εκδήλωση για το ολοκαύτωμα χωρίς αλυσίδες και… κόλλησε στα χιόνιαΤην έκανε και πάλι την «πατάτα» του ο πρέσβης της Γερμανίας στη χώρα μας Γενς Πλέτνερ! Δεν προνόησε στοιχειωδώς, αν και Γερμανός, να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητό του καθ’ οδόν για τα χιονισμένα Καλάβρυτα, με αποτέλεσμα να μείνει στον δρόμο και να χρειαστεί περιπολικό για να τον πάει στον χώρο των εκδηλώσεων για την 75η επέτειο του ολοκαυτώματος της μαρτυρικής πόλης. 

Ο «πολύς» κ. Πλέτνερ έφτασε στον προορισμό του αρκετά ταπεινωμένος, καθήμενος στο πίσω κάθισμα του περιπολικού σαν… κρατούμενος. Εν συνεχεία βέβαια προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με ανάρτησή του στα social media, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες στην Ελληνική Αστυνομία. 

«Συνήθως, το να βρίσκεται κανείς στο πίσω κάθισμα ενός περιπολικού είναι μάλλον κακό σημάδι. Σήμερα (σ.σ.: χθες) όμως, δεν ισχύει αυτό! Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην @hellenicpolice. Χωρίς εκείνους δεν θα μπορούσα να είχα βρεθεί στα Καλάβρυτα λόγω της πυκνής χιονόπτωσης» σχολίασε στον λογαριασμό της γερμανικής πρεσβείας στο twitter. Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα ο κ. Πλέτνερ άκουσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να στέλνει ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα στη γερμανική κυβέρνηση με αφορμή τη σφαγή των Καλαβρυτινών στις 13 Δεκεμβρίου 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. «Εμμένω πάντα στη διαπίστωσή μου ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις κάθε είδους αποζημιώσεις των θυμάτων του γερμανικού στρατού κατοχής είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες» τόνισε ο κ Παυλόπουλος. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε επίσης εκτενή αναφορά στην έξαρση των άκρων στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος από τη ναζιστική θηριωδία δεν έχει περάσει. «Στην Ευρώπη σήμερα ξεφυτρώνουν μορφώματα, τα οποία είναι ουσιαστικά συνεχιστές αυτής της θηριωδίας και της απάνθρωπης ιδεολογίας, αν μπορούμε να μιλάμε για ιδεολογία. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να υπερασπισθούμε τον άνθρωπο, τη δημοκρατία, το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Πρέπει λοιπόν να μην επιτρέψουμε, ποτέ ξανά, σε τέτοια μορφώματα να καθορίζουν το μέλλον μας και, ιδιαίτερα, το μέλλον της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα