Και παράνομοι μετανάστες στους εμπόρους πρέζας του ΑΠΘ

Και 4-5 άτομα αραβικής καταγωγής, που έμεναν (;) σε δομές προσφύγων, είναι μεταξύ των 35 συλληφθέντωνΠροβληματίζει η ύπαρξη μεταξύ των συλληφθέντων του πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο ΑΠΘ και πέριξ αυτού τεσσάρων πέντε ατόμων αραβικής καταγωγής που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες που ωστόσο ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, κάποιοι εξ αυτών έχουν διαμείνει σε κέντρα φιλοξενίας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. 

Την ίδια ώρα η Αστυνομία συνεχίζει την επίβλεψη του ΑΠΘ και της γύρω περιοχής μετά την πετυχημένη γιγάντια επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν 200 αστυνομικοί, την περασμένη Τρίτη, που είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 34 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι εφτά αρχηγοί του κυκλώματος. Η πλειονότητα των μελών του κυκλώματος είναι Αλβανοί. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της Αστυνομίας, το κύκλωμα έχει εξαρθρωθεί, ωστόσο οι αστυνομικοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και να επιτηρούν τους χώρους εντός και πέριξ της Πανεπιστημιούπολης, καθώς έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα άτομα, περιφερειακά μεν του κυκλώματος αλλά ικανά να βγουν και πάλι για πώληση ναρκωτικών.

«Η βασική οργάνωση εξαρθρώθηκε. Δέχτηκε ισχυρό πλήγμα. Μάλιστα, καθ’ οδόν για τα κρατητήρια των μελών συνελήφθη κι άλλο άτομο που είχαμε ταυτοποιήσει. Ετσι οι συλλήψεις είναι πλέον 35. Βέβαια, δεν αποκλείουμε να υπάρχουν και κάποια άλλα άτομα που μπορεί να είχαν μια μικρή σχέση με τη συγκεκριμένη οργάνωση και να έχουν ναρκωτικά στα σπίτια τους και να βγουν να τα πουλήσουν στο ΑΠΘ και γύρω από αυτό. Να ξέρουν, όμως, ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Θα είμαστε εκεί» έλεγε στη «δημοκρατία» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Η Σύγκλητος

Παράλληλα, η Σύγκλητος του ΑΠΘ, σε γραπτή ανακοίνωση αναφορικά με τη συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας με στόχο την πάταξη της εμπορίας ναρκωτικών στους χώρους του ΑΠΘ, εκφράζει την ικανοποίησή της, καθώς εκτιμά ότι «το πλήγμα που δέχτηκαν οι οργανωμένες συμμορίες που λυμαίνονταν την Πανεπιστημιούπολη φαίνεται πως είναι καίριο», επισημαίνοντας όμως και ότι «δεν πρέπει να είναι αποσπασματικό».

Επιπρόσθετα, η Σύγκλητος με αφορμή αυτή την υπόθεση αλλά και τα επεισόδια στη Θεολογική στην επέτειο του Γρηγορόπουλου αποφάσισε «να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και σε διεθνή fora, με παραστάσεις, έγγραφα, αλλά και υιοθετώντας μόνιμα ειδική προσθήκη στον λογότυπο της αλληλογραφίας εσωτερικού του ΑΠΘ (Το ΑΠΘ ζητά την προστασία της Πολιτείας από τα φαινόμενα βίας και ανομίας), εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο αιτήματος δικαστικής προσφυγής του Πανεπιστημίου, για την αποκατάσταση ιδίως της θεμελιώδους ηθικής βλάβης της ακαδημαϊκής του υπόστασης».

Προκειμένου να διευκολυνθεί η σε βάθος εκατέρωθεν κατανόηση των διαστάσεων του προβλήματος και να συμφωνηθούν τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπισή του η Σύγκλητος θα επιδιώξει «συνάντηση με τους εκπροσώπους των αρμόδιων Υπουργείων, της Εισαγγελίας και της δημόσιας δύναμης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα