Δηλώσεις στο Κτηματολόγιο σε άλλες επτά περιφέρειες

Από τη Δευτέρα αρχίζει η διαδικασία. Πότε λήγει η προθεσμία για τις εγγραφέςΤου
Β. Παπακωνσταντόπουλου

Aκόμα επτά περιφερειακές ενότητες της χώρας εισέρχονται από την προσεχή Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου σε διαδικασία κτηματογράφησης. Πρόκειται για το Λασίθι, την Πιερία, τη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία, την Κορινθία, την Αργολίδα και την Αρκαδία. Οσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές λήγει στις 18 Μαρτίου 2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 18 Ιουνίου 2019 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο. Τα ακίνητα που δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Ειδικότερα, οι περιοχές στις οποίες εκκινεί τη Δευτέρα η υποβολή δηλώσεων είναι οι εξής:

1 Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου: Δήμοι Ιεράπετρας, Οροπεδίου – Λασιθίου, Σητείας και Αγίου Νικολάου.

2 Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας: Δήμοι Δίου – Ολύμπου, Κατερίνης, Πύδνας – Κολινδρού.

3 Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας: Δήμοι Αγράφων, Καρπενησίου.

4 Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας: Δήμοι Νεμέας, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βέλου – Βόχας, Κορινθίων, Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Σικυωνίων.

5 Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας: Δήμοι Επιδαύρου, Ερμιονίδος, Αργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων.

6 Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας: Δήμοι Δομοκού, Ελάτειας – Αμφίκλειας, Μακρακώμης, Στυλίδας, Λαμιέων, Λοκρών, Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου.

7 Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας: Δήμοι Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Νότιας Κυνουρίας, Βόρειας Κυνουρίας, Τρίπολης.

Ποιοι δήμοι υπάγονται στο Μενίδι

Στις 17 Δεκεμβρίου αρχίζει και η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Αχαρνών για τους πρώην Δήμους Ανω Λιοσίων, Αχαρνών, Ζεφυρίου, Θρακομακεδόνων, Καματερού και Φυλής, και της πρώην Κοινότητας Κρυονερίου. Οι δικαιούχοι ακίνητης περιουσίας στους ανωτέρω δήμους θα απευθύνονται στο εξής για όλες τις συναλλαγές τους στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο αντί για το Υποθηκοφυλακείο, όλα τα στοιχεία του οποίου επέχουν πλέον θέση αρχείου.

Οι δικαιούχοι εγγραπτέων δικαιωμάτων, που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή διαπιστώσουν σφάλματα, έχουν στη διάθεσή τους επτά έτη για να διορθώσουν τις αρχικές εγγραφές. Μετά το πέρας της προθεσμίας οι εγγραφές στο Κτηματολόγιο γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο, δηλαδή αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα