Συναγερμός στο Μαξίμου με τα «μπρος-πίσω» του Καμμένου

Αρχικά είπε ότι θα αφήσει το ΥΕΘΑ αν ψηφίσουν τις Πρέσπες οι Σκοπιανοί και μετά αν έρθουν στην ελληνική ΒουλήΦωτιές άναψαν τα «μπρος – πίσω» του Πάνου Καμμένου όσον αφορά τον χρόνο αποχώρησης του ιδίου και των υπόλοιπων στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων από το Υπουργικό Συμβούλιο με αφορμή την προώθηση της «νεκρής», όπως επισημαίνει, Συμφωνίας των Πρεσπών.

Χθες το πρωί ανέφερε ότι θα παραιτηθεί από υπουργός Εθνικής Αμυνας και θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση όταν ψηφιστεί η συμφωνία από τη Βουλή των Σκοπίων, ενώ αργότερα ανασκεύασε και δήλωσε ότι θα συνεχίσει στον κυβερνητικό συνασπισμό μέχρι να έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή. 

Οι δηλώσεις αυτές του Πάνου Καμμένου έθεσαν σε συναγερμό και το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο το τελευταίο διάστημα επικρατεί σκεπτικισμός, μετά την αλλαγή στάσης του Ποταμιού και το γεγονός ότι τα «κουκιά» μπορεί να μη φτάνουν τα 151 για να περάσει από την ελληνική Βουλή με απόλυτη πλειοψηφία η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. άφησε, μάλιστα, αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «αθέτησε τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και φέρνει προς έγκριση τη Συμφωνία των Πρεσπών νωρίτερα απ’ ό,τι είχε συμφωνηθεί».

«Δήλωσα στα φυλάκια και στο προσωπικό που συνάντησα ότι, αν συνεχίσει και ψηφιστεί η Συνθήκη των Πρεσπών από τη μεριά της ΠΓΔΜ, εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Αμυνας, αναλαμβάνοντας και το βάρος αυτής της ευθύνης – θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση» είπε στο προσωπικό της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα ο κ. Καμμένος. Στην επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ωστόσο, αναφερόταν «είναι δεδομένο ότι αν -ο μη γένοιτο- αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι υπουργός Εθνικής Αμυνας, ούτε οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού».

Χθες βράδυ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στην Ελλη Στάη, καθώς εμφάνιζαν την Ελενα Κουντουρά να ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ αρνούνταν την παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού. «Είναι θλιβερό και παράνομο η γνωστή κυρία Στάη και το Open να αρνούνται την αποκατάσταση της αλήθειας στο Open για τα ψεύδη που είπαν με την Κεχαγιά του ΔΟΛ. Αρνούνται να βγάλουν τώρα την Ελενα Κουντουρά, που την παρουσιάζουν να ψηφίζει ψευδώς τη Συμφωνία των Πρεσπών» έγραψε ο κ. Καμμένος.

«Aποκαταστήσαμε την αδικία των αναδρομικών»

Η εκκρεμότητα της μη καταβολής των αναδρομικών ήταν μία αδικία σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που έπρεπε να αποκατασταθεί. Αυτό ανέφερε χθες ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στο προσωπικό της 1ης Στρατιάς και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας που επισκέφθηκε, με αφορμή την καταβολή των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων, τονίζοντας παράλληλα: «Δεν κάνουμε κανένα δώρο στους στρατιωτικούς, τους δίνουμε πίσω τα οφειλόμενα, τα οποία κακώς είχαν παρακρατήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Μπορώ να πω ότι φέτος, πέραν της αναδιοργάνωσης και των επιχειρησιακών θεμάτων, για εμένα και τη στρατιωτική ηγεσία δύο θέματα ήταν πολύ βασικά. Πρώτον, η αποκατάσταση αυτής της αδικίας των αναδρομικών και, δεύτερον, η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνταν στην Τουρκία» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο οποίος εξήρε το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι έχουμε τις καλύτερες Ενοπλες Δυνάμεις. Το ηθικό είναι υψηλό, ο επαγγελματισμός έχει οδηγήσει τη χώρα μας σε μια γεωπολιτική ενίσχυση, με αποτέλεσμα από πρόβλημα στην περιοχή ή μέρος του προβλήματος, η Ελλάδα να έχει καταστεί ένας πόλος σταθερότητας» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα