«Δεν νιώθω μίσος για τους απαγωγείς, μόνο λύπη»

Μάθημα ευγένειας έδωσε με την παρουσία του στο δικαστήριο ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο πρωταγωνιστής της εξάμηνης απαγωγής που συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2017 Ο γνωστός Κρητικός βιομήχανος προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση όταν έφτασε στη δικαστική αίθουσα, όπου θα δικάζονταν οι απαγωγείς του. Το πρόσωπό του στολιζόταν από ένα πλατύ χαμόγελο.

Οταν έφτασε η ώρα να ανέβει στο βήμα για να καταθέσει, άφησε αποσβολωμένους δικαστές, κατηγορουμένους και ακροατήριο, χαιρετώντας χαμογελαστός τους απαγωγείς. Μετά το απρόσμενο «χαίρετε», ο κ. Λεμπιδάκης εξιστόρησε ήρεμος τα γεγονότα της 30ής Μαρτίου 2017 όταν απήχθη και περιέγραψε όσα έζησε επί 187 μερόνυχτα στα χέρια των απαγωγέων του. Απαντώντας σε ερώτηση των δικαστών για τις συνθήκες της κράτησής του, ο κ. Λεμπιδάκης είπε πως ήταν συνέχεια δεμένος, αλλά τρεφόταν καλά: «Ολους αυτούς τους μήνες έκανα μπάνιο τέσσερις φορές κι άλλαξα ρούχα τρεις. Ωστόσο, έτρωγα καλό φαγητό, ενώ με άφηναν να βλέπω τηλεόραση και μου έφερναν κάποια βιβλία και εφημερίδες».

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης δήλωσε ότι δεν νιώθει μίσος για τους 12 κατηγορουμένους αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν νιώθω μίσος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, παρά μόνο λύπη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, καθώς θα αναγκαστούν τώρα να βρεθούν στη φυλακή. Ομως η Δικαιοσύνη είναι η ασπίδα της κοινωνίας και θα πράξει το καθήκον της».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα