Νεκρός από αστυνομικά πυρά ο μακελάρης του Στρασβούργου

Νεκρός από πυρά της αστυνομίας έπεσε χθες βράδυ ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου Την πληροφορία, που ήρθε ύστερα από πυροβολισμούς οι οποίοι ακούστηκαν στη συνοικία Νεντόρφ, επιβεβαίωσε έπειτα από λίγο και η αστυνομία.

Ο Σερίφ Σεκάτ, o 29χρονος μακελάρης που σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε 13, είχε βρει καταφύγιο σε μια αποθήκη στη συνοικία Νεντόρφ, πολύ κοντά στη συνοικία όπου μεγάλωσε και όπου τον είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί για τελευταία φορά. Σύμφωνα με τις Αρχές, η χριστουγεννιάτικη αγορά θα ανοίξει ξανά σήμερα και θα λειτουργήσει με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, λίγα λεπτά προτού ανοίξει πυρ, δέχτηκε τηλεφώνημα από τη Γερμανία -στο οποίο όμως δεν απάντησε-, κάνοντας τις αρχές να ερευνούν και το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει εκεί.

Την ίδια ώρα, προκαλεί σοκ η πληροφορία ότι ο Σεκάτ επρόκειτο να συλληφθεί από άνδρες της γαλλικής χωροφυλακής το πρωί της Τρίτης (δηλαδή, λίγες ώρες πριν από το φονικό χτύπημα), στο πλαίσιο έρευνας για μια υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά κατάφερε να ξεφύγει. Συναγερμός έχει σημάνει και στη Βρετανία, όπου οι Αρχές φοβούνται «τρομοκρατικά χτυπήματα» λόγω των εορτών. Την ίδια ώρα, οι σουηδικές Αρχές συνέλαβαν ύποπτο που φέρεται ότι ετοίμαζε «μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα