Πλαφόν στην Airbnb και μείωση ΦΠΑ ζητά ο ΣΕΤΕ

Την ανάγκη να ληφθούν περαιτέρω πρωτοβουλίες για τις μισθώσεις κατοικιών μέσα από πλατφόρμες τύπου Airbnb ανέδειξε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, σημειώνοντας ότι το νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζεται δεν συνιστά οριστική λύσηΠροτείνει, μεταξύ άλλων, την επιβολή πλαφόν στον αριθμό τέτοιων ακινήτων που μισθώνονται σε μία πόλη, κατά το πρότυπο της Βαρκελόνης.

Ζήτησε ταυτόχρονα αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ για το τουριστικό προϊόν, εκτιμώντας ότι η υψηλή φορολογία στον τουριστικό κλάδο, που υποχρεώνει ουσιαστικά τον επισκέπτη να συμβάλλει στην αποπληρωμή του ελλείμματος της χώρας, πρόκειται να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για τους τουρίστες να επισκέπτονται την Ελλάδα.

Κατώτατος μισθός

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ χαρακτήρισε αναγκαία μία ρύθμιση για τους νεοεισερχόμενους εργαζομένους στον χώρο του τουρισμού, με την καθιέρωση ενός εισαγωγικού μισθού μικρότερου από τον κατώτερο του κλάδου, που κυμαίνεται στα 800 ευρώ. Δεν θα υπάρχει όριο ηλικίας και ο εισαγωγικός μισθός θα διατηρείται για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, μία τέτοια ρύθμιση θα αποτελέσει κίνητρο για τις τουριστικές επιχειρήσεις να προβούν σε προσλήψεις, δίνοντας την ευκαιρία σε μακροχρόνια ανέργους, ανεξαρτήτως ηλικίας και εργασιακής εμπειρίας, να συνεχίσουν την επαγγελματική πορεία τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα