Η κόντρα… της ζυγαριάς και της τεστοστερόνης!

Από το κάδρο της αντιπαράθεσης δεν έλειψε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Από την
Κατερίνα Κανάκη

Τα πρόσφατα «γαλλικά» που εκσφενδονίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής και ο απαράδεκτος, «καφενειακού τύπου» πολιτικός λόγος που κυριαρχεί φέρνουν στον νου μια από τις πιο «μαύρες» κοινοβουλευτικές μέρες της τελευταίας δεκαετίας, τη θυελλώδη κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου (φωτό πάνω) στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Η κατάθεση διεκόπη μόλις λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε, ύστερα από σφοδρότατη σύγκρουση του Αδωνη Γεωργιάδη και του Ηλία Κασιδιάρη (φωτό κάτω). 

Αν και η επιτροπή συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών, το πανδαιμόνιο που επικράτησε μεταφέρθηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες που «παραμόνευαν» έξω από την αίθουσα, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης διέκοψε τη συνεδρίαση. Με την επανέναρξή της και με τα νεύρα να είναι τσιτωμένα, ακολούθησε ένας άνευ προηγουμένου καβγάς μεταξύ του χρυσαυγίτη βουλευτή και του κ. Βενιζέλου. Ο πρώτος αποκάλεσε τον δεύτερο «γελοίο και χοντρό» και αποβλήθηκε από την αίθουσα. Ακολουθεί ο απίστευτος τσακωμός μεταξύ των δύο ανδρών, όπως τον μετέφερε τότε ο Τύπος.

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Διακρίνω μια αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο».
Ηλίας Κασιδιάρης: «Εσύ, Βενιζέλε, έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι’ αυτό και απ’ το βήμα της Βουλής λες “έλα καλέ”. Εγώ δεν είμαι λαμόγιο και απατεώνας σαν εσένα».
Ευάγγελος Βενιζέλος: «Είσαι όμως φασίστας και δεν μπορεί να έχει η Βουλή διάλογο με τέτοιες νοοτροπίες».
Ηλίας Κασιδιάρης: «Σκάσε, γελοίε και χοντρέ».

Αμέσως μετά τον παραπάνω καβγά ακολούθησε ακόμη ένας αλήστου μνήμης διάλογος μεταξύ του κ. Βενιζέλου και της… φλογερής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η συζήτηση άρχισε με αστειάκια, συνεχίστηκε με ειρωνείες και κατέληξε με ύβρεις, με τον κ. Βενιζέλο να αποκαλεί την πολιτική του αντίπαλο «χυδαία και πολιτικά και κοινοβουλευτικά» και την ίδια να απαντά «είστε υποκείμενο ταυτόσημο με τον Κασιδιάρη». Ημασταν και εξακολουθούμε να είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα στη Βουλή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα