Εξι τόνοι «σοκολάτα» στο… βαπόρι απ’ τη Συρία

Ρεσάλτο με 8 μποφόρ έκαναν βατραχάνθρωποι στο φορτηγό «ΝΟΚΑ»! Πέντε μέρες έψαχναν τα αμπάρια οι λιμενικοί για να βρουν τα ναρκωτικάΜπορεί η αναζήτηση των αστυνομικών Αρχών στα αμπάρια και τα κοντέινερ του φορτηγού πλοίου «NOKA», το οποίο ακινητοποιήθηκε και ελεγχόταν από την περασμένη Κυριακή στο Ηράκλειο της Κρήτης, να έμοιαζε απέλπιδα, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν σαν το κυνήγι του χαμένου θησαυρού. 

Σε περισσότερα από 100.000.000 ευρώ εκτιμάται η αξία των έξι τόνων χασίς και των 3.127.360 παραισθησιογόνων χαπιών captagon, γνωστά ως «χάπια των τζιχαντιστών», που εντοπίστηκαν σε ειδικές κρύπτες.

Το πλοίο με φορτίο 18 κοντέινερ είχε ξεκινήσει από τη Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό λιμάνι της Λιβύης. Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου έφτασαν στη Διεύθυνση Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος πληροφορίες για ένα ύποπτο πλοίο. Το «ΝΟΚΑ» εντοπίστηκε στα ανοιχτά, νοτιοανατολικά της Κρήτης. Η επιχείρηση έγινε με κινηματογραφικό τρόπο, καθώς οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών έκαναν ρεσάλτο στο πλοίο υπό ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ.

Το πλοίο μεταφέρθηκε στον Αθερινόλακκο Ιεράπετρας και στη συνέχεια στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αρχικά το φορτίο και το πλοίο δεν φαίνονταν ύποπτα. Οι μέρες περνούσαν και οι έρευνες ήταν άκαρπες, ωστόσο οι πληροφορίες επέμεναν. Οσο και αν η αναζήτηση των ναρκωτικών γινόταν πιο εντατική, δεν φαινόταν δυνατό να εντοπιστούν τα ναρκωτικά. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των ερευνών, τραυματίστηκε η Μίσα, το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί του Λιμενικού στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να πρέπει να συνεχίσει τις έρευνες άλλο σκυλί, από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Λίγο πριν εκπνεύσει η διορία ερευνών, οι λιμενικοί βρήκαν τον… θησαυρό. Τα οκτώ από τα 18 κοντέινερ είχαν… διπλούς πάτους. Η «συσκευασία» είχε γίνει πολύ προσεκτικά, για να αποπροσανατολίσουν και την όσφρηση των σκύλων, καθώς τα ναρκωτικά είχαν τοποθετηθεί μέσα σε πριονίδι στον διπλό πάτο, κάτω από φορτία καφέ και μπαχαρικών, δηλαδή εμπορευμάτων με ισχυρή οσμή.

Βρέθηκαν συνολικά 9.618 συσκευασίες που περιείχαν χασίς «σοκολάτα», συνολικού βάρους 6.051 κιλών, και 2.071 συσκευασίες που περιείχαν δισκία captagon, συνολικού βάρους 539 κιλών, αποτελούμενες από περίπου 3.127.360 δισκία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το πλοίο και το σύνολο του φορτίου του, ενώ τα 11 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν και πρόκειται να προσαχθούν σήμερα ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα