Η τελευταία ευκαιρία

Το κόμμα που παραδοσιακά ψηφίζεται από τους οπαδούς της Δεξιάς, της Κεντροδεξιάς αλλά και του εθνικού Κέντρου είναι η Νέα Δημοκρατία. Σε αυτή την κοινωνική παράταξη και την πολιτική έκφραση πιστώνεται ότι έφτιαξε δομές και θεσμούς, δημιούργησε ευκαιρίες για τους Ελληνες και κράτησε όρθια την πατρίδα, όταν η Αριστερά επιδιδόταν -από την πρώτη ημέρα της εμφάνισής της στον ελληνικό πολιτικό χάρτη- μόνο σε καταστροφή, αποδόμηση, διάλυση.

Η Νέα Δημοκρατία φάνηκε πόσο ισχυρή είναι στις συνειδήσεις των πολιτών ειδικά την περίοδο της μνημονιακής λαίλαπας. Ενώ είχε την ευκαιρία να εξαφανίσει από το προσκήνιο της εθνοδιαλυτική Αριστερά, αποφάσισε η τότε ηγεσία να συνδεθεί με ό,τι χειρότερο υπήρχε: το ΠΑΣΟΚ, τον Βαγγέλη Βενιζέλο και το Μνημόνιο. Παρά ταύτα, το εκλογικό σώμα διατήρησε αρκετή από την εμπιστοσύνη του στο κόμμα.

Το συνέδριο της Ν.Δ., που ολοκληρώθηκε χθες, ήταν μια από τις καλές στιγμές της ιστορίας της και, όπως ήδη έχει αναφέρει η «δημοκρατία», μπορεί να αποτελέσει βατήρα για μια δυναμική επανασύνδεση του κόμματος με την κοινωνία.

Είναι στ’ αλήθεια η τελευταία ευκαιρία της Ν.Δ. να εξηγήσει στον λαό, να δείξει και να αποδείξει ότι παραμένει το κόμμα των πατριωτικών θέσεων και επιλογών και η πολιτική δύναμη που εκφράζει τη μεσαία τάξη.

Αλλωστε, το πολιτικό τοπίο σε Ευρώπη, ΗΠΑ, ακόμα και στη Λατινική Αμερική, διαμορφώνεται με τρόπο που ευνοεί αυτές τις πολιτικές. Η ελεύθερη οικονομία και ο πατριωτισμός είναι δύο πυλώνες πάνω στους οποίους μπορεί να οικοδομηθεί η πολιτική ηγεμονία της παράταξης.

Η εθνική «επανεκκίνηση» ξεκινά από την πολιτική ηγεσία και καταλήγει στο κράτος και στην κοινωνία. Αυτή την επανεκκίνηση μπορεί να τη σχεδιάσει και να την προκαλέσει η Νέα Δημοκρατία.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστεύει σε όλα όσα πρέσβευε και σε όλα όσα πιστεύουν τα εκατομμύρια των οπαδών, των φίλων του κόμματος αλλά και όσων συμπολιτών μας έχουν άλλες επιλογές και παρά ταύτα εμπιστεύονται την Κεντροδεξιά, όποτε οι καταστάσεις φαντάζουν εξαιρετικά δύσκολες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα