Ομιλία-μανιφέστο από Σαμαρά, με μετωπική κατά του πρωθυπουργού

Ο Αντώνης Σαμαράς με την παρέμβασή του στο 12ο Συνέδριο της Ν.Δ. κατέθεσε ένα ιδεολογικοπολιτικό μανιφέστο, οριοθέτησε τη γραμμή της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και έθεσε το δίλημμα των επόμενων εκλογώνΟ πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη μιας «συντριπτικής νίκης» της παράταξης προκειμένου να αποφευχθεί η «ακυβερνησία» και «φωτογράφισε» τη θεωρία της χαμένης ψήφου προκειμένου η Ν.Δ. να συγκεντρώσει την ψήφο αντίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, αποτρέποντας ταυτόχρονα τη διασπορά της ψήφου διαμαρτυρίας προς άλλα μικρότερα κόμματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε εκτενής αναφορά στα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι «χρόνια τώρα, ήμουν και είμαι αντίθετος με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας», ενώ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ως επικίνδυνο και την κυβέρνησή του ως εθνική απειλή, που δεν έχει κόκκινες γραμμές.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «υπερηφανεύεται που μπαίνει στα μεγάλα κέντρα εξουσίας του εξωτερικού χωρίς γραβάτα. Πού καταντήσαμε…». Ο πρώην πρωθυπουργός ειρωνεύτηκε την κυβέρνηση με τη φράση «χαβιάρι, φαγοπότι και Αρη Βελουχιώτη», ενώ αίσθηση προκάλεσε η εσωκομματική αναφορά του «καθένας από εμάς ασφαλώς έχει δικαίωμα στην άποψή του και στη διαφωνία του με εκείνη ή την άλλη επιλογή. Αλλά τώρα χρειάζεται η μέγιστη συσπείρωση».

Ως «άνοιγμα στην Ακροδεξιά» σχολίασε την ομιλία Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα