Ο ήρωας παππούς έγινε το 100ό θύμα στο Μάτι

Υπέκυψε ο 73χρονος Σπ. Σπυρίδης στα βαριά εγκαύματα που υπέστη για να σώσει τον 10χρονο εγγονό του

Ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά ανέβηκε το Σάββατο στα 100, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή ο 73χρονος Σπύρος Σπυρίδης, ο οποίος νοσηλευόταν με βαριά εγκαύματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Ο 73χρονος ήταν ήρωας όχι μόνο γιατί έδωσε πραγματική μάχη όλο αυτό το διάστημα για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά και διότι τη στιγμή που το Μάτι φλεγόταν είχε αγκαλιάσει τον εγγονό του για να τον σώσει από τις φλόγες. 

Ο άτυχος άνδρας είχε προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση, όταν έγινε γνωστό ότι πήρε στην αγκαλιά του τον 10χρονο εγγονό του για να τον προστατέψει από το θερμικό κύμα, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα δεύτερου βαθμού στα πόδια, στα χέρια και στην πλάτη του. Εγκαύματα υπέστη και η 72χρονη σύζυγός του, η οποία νοσηλεύτηκε για δυόμισι μήνες.

Στο μεταξύ, μήνυση κατά του κρατικού μηχανισμού κατέθεσε στην Εισαγγελία η οικογένεια της αξέχαστης ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου της Δημήτρη Τουρναβίτη, οι οποίοι παγιδεύτηκαν στις φλόγες και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο μέσα στο «οικόπεδο της φρίκης» στο Κόκκινο Λιμανάκι στο Μάτι, κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Σε μια προσπάθεια να φωτιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το κακό και να νιώσει δικαίωση, ο Κωνσταντίνος Τουρναβίτης προσήλθε την Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου του κρατικού μηχανισμού για τον θάνατο της νύφης του και του αδελφού του, γνωστού καθηγητή μουσικής και πρώην αθλητή.