Κόκκινο πανί ο πρόεδρος Βούτσιτς για τους Σέρβους

Κόκκινο πανί ο πρόεδρος Βούτσιτς για τους ΣέρβουςΣτους δρόμους του Βελιγραδίου βγήκαν το απόγευμα του Σαββάτου χιλιάδες Σέρβοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς και της κυβέρνησής του!

Σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, που μετέδωσαν εικόνες από όσα έγιναν στην καρδιά της σερβικής πρωτεύουσας, οι διαδηλωτές, αφού πρώτα έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, συγκεντρώθηκαν μπροστά στα γραφεία της προεδρίας και του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTS, όπου φώναξαν συνθήματα κατά του Βούτσιτς.

Δεν ήταν, όμως, η πρώτη φορά που οι πολίτες διαδήλωσαν κατά χιλιάδες κατά του προέδρου τους, καθώς και το περασμένο Σάββατο είχε επίσης πραγματοποιηθεί ανάλογη κινητοποίηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία εναντίον των επικριτών της κυβέρνησης, μετά την επίθεση με θύμα έναν ηγέτη της αντιπολίτευσης, τον Μπόρκο Στεφάνοβιτς στην πόλη Κρούσεβατς τον περασμένο μήνα.

Η επίθεση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άνδρες που φόραγαν μαύρες μπλούζες επιτέθηκαν στον Στεφάνοβιτς, ηγέτη του κόμματος Levica Srbije («Σερβική Αριστερά»), με σιδηρολοστό και τον τραυμάτισαν σοβαρά. Στη συνέχεια ο Βούτσιτς καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Στεφάνοβιτς, όμως οι πολιτικοί αντίπαλοί του συνεχίζουν να του επιρρίπτουν την ευθύνη καθώς θεωρούν ότι η ρητορική μίσους που χρησιμοποιεί εναντίον τους έχει δημιουργήσει κλίμα βίας στη βαλκανική χώρα.

Οι νέες κινητοποιήσεις έγιναν στη Σερβία στον απόηχο των εξελίξεων που θέλουν το Κόσοβο με απόφασή του να σπεύδει να αποκτήσει δικό του στρατό, βάζοντας «φωτιές» στην περιοχή. Ως αποτέλεσμα, ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα