«Δεν πάει άλλο η ταλαιπωρία με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ»

Φοιτητές του ΑΠΘ, πολίτες και συνταξιούχοι ζητούν ασφαλή, γρήγορη αλλά και φθηνή αστική μετακίνησηΣυγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες, ζητώντας επίλυση των προβλημάτων στις μετακινήσεις με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. 

Η κατάσταση των μετακινήσεων με το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς τα προβλήματα είναι έντονα ακόμα και για τις γραμμές των λεωφορείων που περνούν από το κέντρο της πόλης. Χειρότερη είναι η κατάσταση στις γύρω περιοχές, ενώ η εικόνα με τους επιβάτες στοιβαγμένους σαν σαρδέλες στα λεωφορεία είναι κάτι παραπάνω από συνηθισμένη.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων Νομικής, Φυσικού, Ιατρικής του ΑΠΘ, συλλόγων συνταξιούχων και συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, στο άγαλμα Βενιζέλου, και οργάνωσαν συλλογή υπογραφών με αίτημα τη γρήγορη, ασφαλή και φθηνή αστική μετακίνηση.

Μέλη των φοιτητικών συλλόγων τόνισαν ότι με τη συνεχή μείωση των δρομολογίων καθημερινά και τις μεγάλες καθυστερήσεις τις ώρες αιχμής η διαδικασία μετακίνησης προς και από τις σχολές έχει γίνει μια αβίωτη κατάσταση και κάλεσαν τον κόσμο της πόλης να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει αύξηση των δρομολογίων, ασφαλή μετακίνηση, χωρίς βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει, δωρεάν για φοιτητές, ανέργους, συνταξιούχους και εργαζομένους στον χώρο της δουλειάς.

Κρατώντας πανό με το σύνθημα «Δεν πάει άλλο η ταλαιπωρία», οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν πορεία στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας και μέσω της πλατείας Αριστοτέλους έφτασαν στο Εργατικό Κέντρο, όπου θα ακολουθούσε σύσκεψη της Πρωτοβουλίας με αντικείμενο τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.
Νωρίτερα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον ΟΑΣΘ πραγματοποιήθηκαν στην Αγία Βαρβάρα, στην Ανω Τούμπα και στο δημαρχείο Ευόσμου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα