Καραγκιόζης, Στράους και Beatles στο Μέγαρο

Συναυλίες, χορός και θέατρο για μικρούς και μεγάλους στο εορταστικό πρόγραμμα που κάνει πρεμιέρα στις 21 ΔεκεμβρίουΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα 

Συναυλίες, γκαλά, όπερα για παιδιά, χορός, θέατρο σκιών αλλά και μουσικές παραστάσεις περιλαμβάνει το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τις επόμενες ημέρες, προσφέροντας επιλογές που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό θεατή. Η αυλαία θα ανοίξει στις 21 Δεκεμβρίου με τη χριστουγεννιάτικη όπερα «Ο Αμάλ και οι νυχτερινοί επισκέπτες» του Τζανκάρλο Μενότι, την οποία θα παρουσιάσει η Καμεράτα. Το έργο ανεβαίνει σε ελληνική μετάφραση του Γιώργου Πέτρου και σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη, ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.

• Την ίδια ημέρα θα κάνει πρεμιέρα και η παράσταση «Σταχτοπούτα», μια παραγωγή των Μπαλέτων του Μόντε Κάρλο. Τη χορογραφία έχει κάνει ο Jean Christophe Maillot, ο οποίος ανακαλύπτει κρυφές πτυχές των χαρακτήρων του έργου, τους οποίους ενσαρκώνουν οι χορευτές των περίφημων μπαλέτων, και πλάθει μια Σταχτοπούτα συγκινητική, μέσα από την κωμική ατμόσφαιρα της μουσικής του Σεργκέι Προκόφιεφ. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν ως τις 29 Δεκεμβρίου.

• «Ο Καραγκιόζης στη Χαβάη» είναι ο τίτλος της παράστασης που θα παρουσιάσει ο Ηλίας Καρελλάς στον πολιτιστικό οργανισμό, αρχής γενομένης από τις 21 του μήνα. Συνταξιδιώτες του, η ανατρεπτική μπάντα των Burger Project και ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου σε ρόλο-έκπληξη. Μάλιστα, φέτος για πρώτη φορά δημιουργείται ένα μόνιμο στέκι για το θέατρο σκιών, το λεγόμενο «Σπίτι του Καραγκιόζη», στην Παιδική Σκηνή Β’ του Φουαγιέ ισογείου. Σε αυτόν τον νέο θεατρικό χώρο του Μεγάρου παρουσιάζεται ως τον Απρίλιο του 2019 ακόμη ένα έργο με πρωταγωνιστή τον καταφερτζή ήρωα, το «Ο Καραγκιόζης μαέστρος!».

• Ο Δώρος Δημοσθένους, στις 22 και τις 23 Δεκεμβρίου, πλαισιωμένος από τη Γιάννα Βασιλείου και τη Sugahspank, στήνει μια μουσική παράσταση με επιλεγμένα κλασικά αλλά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

• Την ίδια ημέρα θα κάνει πρεμιέρα και το αριστούργημα του λυρικού και φαντασιακού θεάτρου «Το γαλάζιο πουλί» του Μορίς Μέτερλινκ. Η Σοφία Σπυράτου σκηνοθετεί την ονειρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη και ο Αιμίλιος Χειλάκης.
• Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τα εγκαίνια του εκκλησιαστικού οργάνου (1993), η Ουρανία Γκάσιου δίνει στις 23 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», ένα χριστουγεννιάτικο επετειακό ρεσιτάλ με συνθέσεις κλασικών και σύγχρονων συνθετών.

• Το γιορτινό τοπίο του μουσικού ρεβεγιόν συμπληρώνουν βιενέζικα βαλς και αποσπάσματα από οπερέτες των Γιόχαν Στράους και Φραντς Λέχαρ.

• Λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, στις 30 Δεκεμβρίου, η ΚΟΑ θα δώσει το καθιερωμένο εορταστικό γκαλά της. Με τον Γιώργο Πέτρου στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η νεαρή και πολλά υποσχόμενη σοπράνο Βάσια Αλάτη και ο διακεκριμένος βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος ερμηνεύουν μπελκάντο άριες και ντουέτα από όπερες του Ροσίνι, του Ντονιτσέτι και του Βέρντι.

• Μουσικό… ποδαρικό στις 4 Ιανουαρίου θα κάνουν οι Canadian Brass που συναντούν την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και συμπράττουν με το Ensemble των χάλκινων πνευστών της ΚΟΑ και τη Nεανική Χορωδία Rosarte (διεύθυνση: Ρόζη Μαστροσάββα). Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δημοφιλείς μελωδίες του Χέντελ, φούγκες του Γ.Σ. Μπαχ, περουβιανά βαλς και ένα μίνι αφιέρωμα στους Beatles!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα