Τουρκία: Κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο!

Μαχητικά πέταξαν πάνω από νησιά μας την ώρα της επίσκεψης Καμμένου σε φυλάκιαΠτήσεις άνωθεν ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου έκαναν τουρκικά μαχητικά χθες, σε μια προσπάθεια να αμφισβητήσουν το «status quo» και να απαντήσουν στην επίσκεψη του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου στα στρατιωτικά φυλάκια της Χίου, των Οινουσσών και της νήσου Παναγιάς.

Τη στιγμή που ο κ. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, επισκεπτόταν τα στρατιωτικά φυλάκια για την ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι Τούρκοι έστειλαν δύο ζεύγη αεροσκαφών (F-16 και F-4) να πετάξουν πάνω από ελληνικά νησιά του συμπλέγματος των Φούρνων, συγκεκριμένα πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι, σε ύψος 18.000 και 12.500 ποδών αντίστοιχα.

Μπαράζ παραβιάσεων

Τα τουρκικά μαχητικά δεν τόλμησαν να πλησιάσουν στην περιοχή όπου βρισκόταν ο υπουργός Αμυνας και πετούσαν ελληνικά μαχητικά, αλλά επέλεξαν άλλο σημείο του Αιγαίου για να προκαλέσουν. Αφού έφυγε ο Π. Καμμένος, η Αγκυρα έστειλε δύο F-16 να πετάξουν σε ύψος 26.000 ποδών πάνω από τις Οινούσσες στις 16.04. Σημειώνεται ότι η Τουρκία αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της νήσου Παναγιάς και συχνά προβαίνει σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων στην περιοχή. Χθες, μάλιστα, έκανε μπαράζ παραβιάσεων φθάνοντας συνολικά τις 107.

Ο Πάνος Καμμένος, αφού αντάλλαξε ευχές με το στρατιωτικό προσωπικό στα φυλάκια και έβγαλε φωτογραφίες κάτω από τη γαλανόλευκη, επισκέφτηκε και το παράκτιο περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «Στάμου», που ήταν δεμένο στο λιμάνι της Χίου, τονίζοντας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στην τουρκική απειλή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα