Τσίπρας: «Και πού να πάει, ρε παιδιά, ο Καμμένος;»

Η χαλαρή διάθεση του πρωθυπουργού στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και η ομοβροντία με στόχο τον ΤσακαλώτοΠού να πάει, ρε παιδιά, ο Καμμένος;» ήταν η αυθόρμητη απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, όταν ρωτήθηκε χθες σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι στη Βουλή για το ενδεχόμενο αποχώρησης του υπουργού Εθνικής Αμυνας από την κυβέρνηση για το Σκοπιανό, αλλά και για το αν θα χρειαστεί «plan b».

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το μέλλον της κυβερνητικής συμμαχίας, ενώ επιβεβαίωσε και την αυριανή σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, εξηγώντας ότι συνέρχεται κάθε μήνα.

Οσο για τη σημερινή σύγκρουση μεγατόνων που αναμένεται να λάβει χώρα ανάμεσα στον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, υποστηρίζοντας πως η συζήτηση δεν θα ξεφύγει, καθώς «ο Προϋπολογισμός είναι θεσμική συζήτηση, μιλάμε για νούμερα, αριθμούς και πίνακες», όπως είπε επί λέξει.

Ο Προϋπολογισμός θα ψηφιστεί αργά το βράδυ με φανερή ονομαστική ψηφοφορία που λαμβάνει παραδοσιακά χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αφού προηγηθεί το μπρα ντε φερ ανάμεσα στους δύο αρχηγούς. Το έδαφος για τη σημερινή κόντρα προετοίμασαν ήδη οι βουλευτές και οι υπουργοί που διασταύρωσαν τα ξίφη τους με κάθε ευκαιρία, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να παραδέχεται πως τα πλεονάσματα που προβλέπονται στον Προϋπολογισμό είναι «too much». Ισχυρίστηκε ωστόσο πως χάρη στα πλεονάσματα αλλά και στις προβλέπεις πολύ υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, το ελληνικό χρέος κατέστη βιώσιμο.

Για πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και για επιδόματα «τύπου Μαδούρο» μίλησε ο Αδωνις Γεωργιάδης, που κατηγόρησε τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι «πάνε να εφαρμόσουν τις κομμουνιστικές τους ονειρώξεις σε συνθήκες καπιταλισμού», όπως είπε επί λέξει, απευθυνόμενος στα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Βενιζέλος μίλησε για «βαβυλώνια καθήλωση της χώρας στα υπερπλεονάσματα», υποστηρίζοντας πως ο Προϋπολογισμός «αποτυπώνει τη ναρκοθέτηση της επόμενης πολιτικής περιόδου, τουλάχιστον έως το 2022».

«Το πιο καλό παιδί»

Οξεία κριτική άσκησε και το ΚΚΕ, με την πρώην γ.γ. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα να υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε «το πιο καλό παιδί της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και της στρατηγικής των ΗΠΑ».
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της «γαλάζιας» βουλευτού Κατερίνας Μάρκου, που προέβλεψε εμμέσως πλην σαφώς επιστροφή του ΔΝΤ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για «πολιτικά χυδαία» ομιλία, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι ο στόχος της είναι «να ξαναγυρίσει η χώρα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα