Ετοιμάζονται να «σκουπίσουν» πάλι τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων

«Σκούπα» στα ούτως ή άλλως καχεκτικά ταμειακά διαθέσιμα των δήμων και εν γένει των φορέων της γενικής κυβέρνησης ετοιμάζει και πάλι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με στόχο αυτήν τη φορά να ανεβάσει το μαξιλάρι ασφαλείας του Δημοσίου στα 40 δισ. ευρώΣχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται στα σκαριά δίνει προθεσμία ενός μήνα για τη μεταφορά των πόρων αυτών σε έναν ενιαίο Λογαριασμό Θησαυροφυλακίου ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Με το ίδιο πάντοτε πρόσχημα, αφού η ΤτΕ προσφέρει υψηλότερο επιτόκιο, αλλά και την απειλή της απιστίας σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, το ΓΛΚ διαμηνύει στα κρατικά στελέχη ότι τα διοικητικά συμβούλια θα καθαιρεθούν, ενώ θα υπάρξει και δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης.
Μέχρι στιγμής τα διαθέσιμα του Δημοσίου μαζί με το κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας (cash buffer) ύψους 24 δισ. ευρώ, στο οποίο δεν μπορεί να μπει χέρι αν δεν συναινέσει ο ESM, ανέρχονται σε 34 δισ. ευρώ.

Εν όψει ακόμα μιας κρίσιμης αξιολόγησης, της 2ης μεταμνημονιακής, και χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει ανελαστική ανάγκη, η κυβέρνηση καταφεύγει σε ένα μέτρο με το οποίο «στεγνώνει» τους ΟΤΑ, νοσοκομεία, ΝΠΔΔ και άλλους οργανισμούς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα