Βλέπει νέα πρόκριση

O Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Ντινάμο Κιέβου στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ

Από τον
Χάρη Δάντση

Ο δρόμος προς τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ περνάει από το Κίεβο! Οπως προέκυψε στη χθεσινή κλήρωση στη Νιόν στη φάση των «32» ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ουκρανική Ντινάμο, η οποία δεν τρομάζει αλλά μπορεί να κάνει τη ζημιά αν υποτιμηθεί. Στις 14 Φεβρουαρίου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» η πρώτη σύγκρουση, ενώ στις 21 του ίδιου μήνα στο «Ολιμπίσκι», χωρητικότητας 70.050 θέσεων, θα διεξαχθεί η ρεβάνς.

Το σύνολο του Αλεκσάντρ Χάτσκεβιτς προκρίθηκε ως πρώτο με απολογισμό τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες και μια ήττα, σε όμιλο με αντιπάλους τις Αστάνα, Γιάμπλονετς και Ρεν, ενώ είναι 2ο στο ουκρανικό πρωτάθλημα (που διακόπτεται από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου), πίσω με επτά βαθμούς από τη Σαχτάρ. Η χρηματιστηριακή αξία της Ντινάμο, σύμφωνα με το transfermarkt.de, ανέρχεται στα 81.500.000 ευρώ, ενώ του πειραϊκού συλλόγου στα 59.000.000 ευρώ.

Η κλήρωση έφερε στο μεγάλο λιμάνι αισιοδοξία για πρόκριση στην επόμενη φάση, με τον Κριστιάν Καρεμπέ που εκπροσώπησε τους Πειραιώτες στη Νιόν, να δηλώνει στην Cosmote Tv: «Δεν υπάρχει εύκολος ή δύσκολος αντίπαλος. Πρέπει να παλέψουμε για να φτάσουμε όσο γίνεται πιο μακριά, ίσως και μέχρι το φινάλε. Πρέπει να σεβαστούμε οποιονδήποτε αντίπαλο». Ο αθλητικός διευθυντής των Ερυθρολεύκων αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά: «Είναι Χριστούγεννα, εποχή δώρων, οπότε γιατί όχι! Δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποιο δώρο».

Ηδη τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, με τους Γάλλους να βάζουν στο κάδρο και το όνομα του Κώστα Μήτρογλου που αγωνίζεται στη Μαρσέιγ. Στη λίστα είναι πάντα οι Φερέιρα, Ολιβέιρα, Σολδάδο, Γουαμανγκιτούκα, Σινάνι. Ο Πέντρο Μαρτίνς στο Olympiacos TV είπε μεταξύ άλλων: «Εχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε. Γνωρίζουμε όμως ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο και ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». Ο Φεβρουάριος πάντως θα είναι μήνας φωτιά για τους Πειραιώτες, καθώς στις 9 Φεβρουαρίου υπάρχει το κρίσιμο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και αμέσως μετά την πρώτη μάχη με την Ντινάμο, στις 17 Φεβρουαρίου, είναι προγραμματισμένη η κόντρα με την ΑΕΚ, ενώ τέσσερις μέρες μετά θα γίνει η ρεβάνς με τους Ουκρανούς.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια
Ενδιαφέροντα ζευγάρια προέκυψαν (και) για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Πέρα από αυτό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ντινάμο Κιέβου, ξεχωρίζουν τα Μπενφίκα – Γαλατασαράι, Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και Σέλτικ – Βαλένθια.

Αναλυτικά τα ζευγάρια: Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) – Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία), Μπριζ (Βέλγιο) – Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία), Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) – Ιντερ (Ιταλία), Σλάβια Πράγας (Τσεχία) – Γκενκ (Βέλγιο), Κρασνοντάρ (Ρωσία) – Λεβερκούζεν (Γερμανία), Ζυρίχη (Ελβετία) – Νάπολι (Ιταλία), Μάλμε (Σουηδία) – Τσέλσι (Αγγλία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία), Σέλτικ (Σκωτία) – Βαλένθια (Ισπανία), Ρεν (Γαλλία) – Μπέτις (Ισπανία), Λάτσιο (Ιταλία) – Σεβίλλη (Ισπανία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) – Ζενίτ (Ρωσία), Σπόρτινγκ (Πορτογαλία) – Βιγιαρεάλ (Ισπανία), ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία) – Αρσεναλ (Αγγλία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) – Μπενφίκα (Πορτογαλία). Στα μέσα Φεβρουαρίου (12-14/02/19) θα διεξαχθούν τα πρώτα παιχνίδια και 20-21/02/19 οι αγώνες ρεβάνς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα