Κυριάκος: Καταψηφίζουμε τα ψέματα της κυβέρνησης, είστε υπεύθυνοι για τη βία

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επιχείρησε από το βήμα της Ολομέλειας να αποδομήσει συνολικά τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για το ΣκοπιανόΑναφερόμενος στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως, όταν έρθει στην ελληνική Βουλή, «θα ακουστεί το “ναι” που θα πείτε εκεί όπου όλοι οι άλλοι είπαν “όχι”».

Oσο για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «σπέρνει τον εθνικό διχασμό» και ότι προσέβαλε τους Μακεδόνες «μέσα στο σπίτι τους, αποκαλώντας τους ακροδεξιούς». Eστειλε δε και ηχηρό μήνυμα στα Τίρανα ότι, αν δεν σεβαστούν τα δικαιώματα της Ελλάδας, «να ξεχάσουν τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες τους».

Την ίδια ώρα, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η άνευ προηγουμένου λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον ίδιο και τον Νίκο Βούτση, τον οποίο κατηγόρησε ότι συστηματικά μεροληπτεί εις βάρος της Ν.Δ. «Κάντε τη δουλειά σας, αλλιώς κατεβείτε κάτω» του φώναξε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ διεμήνυσε ότι, όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ασχημονούν, θα την επιβάλω εγώ την τάξη». «Αυταρχισμός και αλαζονεία αλλού, όχι στον πρόεδρο της Βουλής» απάντησε ο κ. Βούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι «καθένας έχει τον ρόλο του». Πηγές της Πειραιώς ανέφεραν ότι η επίθεση στον κ. Βούτση «δεν ήταν τυχαία», υποστηρίζοντας πως η κοινοβουλευτική συμπεριφορά του δείχνει «ότι είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της Βουλής».

Αναφορικά με τον Προϋπολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι, η Ν.Δ. «μέσω αυτού καταψηφίζει την κυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης, της αλαζονείας και του κυνισμού», ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι πήρε μέτρα 10 δισ. και επιστρέφει το 1 δισ. «ως προεκλογικό φιλοδώρημα».
Αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ, ο «γαλάζιος» πρόεδρος επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, για την ανοχή στη βία που επιδεικνύει. «Η τρομοκρατία οργανώνεται σε γιάφκες, αλλά γεννιέται στα λόγια του ακραίου διχασμού» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι οι καταλήψεις και οι γροθιές γίνονται ρόπαλα και μολότοφ, και στο τέλος μετατρέπονται σε βόμβες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα