Αντιπολιτευτικές βολές για οικονομία και Μακεδονικό

Για «αδιέξοδο» μίλησε η Φώφη, σιωπή Σταύρου για τις Πρέσπες«Πυρ ομαδόν» δέχθηκε η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση, που μάλλον δεν πείστηκε ιδιαίτερα από το αφήγημα περί «μεταμνημονιακού» Προϋπολογισμού, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε και η συμφωνία με τα Σκόπια. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά απέρριψε το δίπολο Τσίπρα – Μητσοτάκη, μιλώντας για «μιζέρια» από τη μία πλευρά και για «άλμα στο κενό» από την άλλη, ενώ κατηγόρησε τους δύο άνδρες ότι «χορεύουν το ταγκό της πόλωσης». Προειδοποίησε δε ότι η χώρα οδηγείται σε νέο αδιέξοδο και σε ένα «τέταρτο, κανονικό Μνημόνιο». 

«Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας» διεμήνυσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, που επέμεινε στη σταθερή διαφωνία του στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Ο κ. Μιχαλολιάκος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΚΑΪ, καταγγέλλοντας ότι, αν και το κόμμα του είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, η φωνή του δεν ακούγεται. «Σε ποια πολυφωνία πιστεύει ο ΣΚΑΪ, όταν δεν δημοσίευσε την ανακοίνωση καταδίκης της Χ.Α.;» αναρωτήθηκε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που μίλησε για υποτιθέμενο μεταμνημονιακό Προϋπολογισμό δήθεν δίκαιης ανάπτυξης, ενώ υπογράμμισε ότι οι μνημονιακοί νόμοι διατηρούνται. Απέφυγε να σχολιάσει το Σκοπιανό ο Σταύρος Θεοδωράκης, αν και τόσες ημέρες εμφανιζόταν ως ρυθμιστής των εξελίξεων. Ο επικεφαλής του Ποταμιού περιορίστηκε στα της οικονομίας, καταγγέλλοντας ότι ο Προϋπολογισμός είναι γεμάτος από φόρους, αλλά απουσιάζουν εκείνοι που αφορούν τις μεγάλες επενδύσεις, τις οποίες η κυβέρνηση πολέμησε. «Τα επενδυτικά σχέδια τσακίστηκαν στα βράχια της γραφειοκρατίας» είπε και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεργός, υπερασπιστής και στυλοβάτης ενός πελατειακού και κομματικού κράτους.

«Η χώρα χρειάζεται χάραξη μιας άλλης οικονομικής πολιτικής, η οποία πάντως δεν θα βασίζεται στην ελεημοσύνη» δήλωσε από το βήμα ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, που υποστήριξε ότι «το μέρισμα δεν μοιράστηκε δίκαια, στους πιο φτωχούς». Ξεκαθάρισε δε για ακόμα μία φορά ότι το κόμμα του «θα κάνει τα πάντα» για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα