ΗΠΑ: Δίωξη σε δύο λομπίστες της Τουρκίας!

Ηταν μυστικοί πράκτορες που είχαν στόχο την αποδόμηση Γκιουλέν προκειμένου να επιτευχθεί η έκδοσή τουΑπό την 
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Λίγο πριν την ανακοίνωση της ποινής του πρώτου συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ, στρατηγού Μάικλ Φλιν -ο οποίος δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στις ομοσπονδιακές αρχές σχετικά με τις επαφές του με Ρώσους αξιωματούχους-, οι αμερικανικές Αρχές άσκησαν δίωξη σε δύο πρώην συνεργάτες του, που λειτουργούσαν ως μυστικοί πράκτορες και λομπίστες της Τουρκίας.

Οι δύο πρώην συνεργάτες του Φλιν, ο Ιρανοαμερικανός Μπιτζάν Κιάν -ή Ραφιεκιάν- και ο Τούρκος επιχειρηματίας Εκίμ Αλπτεκίν, κατηγορούνται για «συνωμοσία και παραβίαση ομοσπονδιακών νόμων» που αφορά το λόμπινγκ καθώς και για ψευδείς καταθέσεις στους ερευνητές του FBI.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες συνωμότησαν για «να δυσφημήσουν και να απονομιμοποιήσουν τον Τούρκο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στα μάτια των Αμερικανών πολιτικών και του κοινού, προκειμένου να διασφαλίσουν την έκδοσή του». Οι συνεργάτες του Φλιν προσπάθησαν να αποκρύψουν ότι εργάζονταν για την Τουρκία, η οποία έδινε τις τελικές κατευθύνσεις, την ώρα που υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ενέκριναν τον προϋπολογισμό της εκστρατείας κατά του Γκιουλέν.

Τα χρήματα κατέληγαν στα ταμεία της εταιρίας Flynn Intel Group που είχε ιδρύσει ο σύμβουλος του προέδρου Τραμπ με τους δύο άντρες. Συνολικά η εταιρία εισέπραξε από την Αγκυρα πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια για τις υπηρεσίες της!

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο ο Κιάν, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 15 χρόνια. Ο Αλπτεκίν παραμένει άφαντος. Την ίδια ώρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διέψευσε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος την Τρίτη είχε υποστηρίξει ότι στην Αργεντινή ο πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει στον Τούρκο ομόλογό του ότι «οι ΗΠΑ εργάζονται για την έκδοση του Γκιουλέν και άλλων προσώπων». «Στη συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν στο G20 ο πρόεδρος Τραμπ δεν δεσμεύτηκε να εκδόσει τον Γκιουλέν» υπογράμμισε ο αξιωματούχος αυτός, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα