Ευάγγελος Αποστολάκης: Τούρκοι, μην τολμήσετε, θα σας ισοπεδώσουμε!

Ξεκάθαρο μήνυμα με αναφορά στα Ιμια του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγ. Αποστολάκη προς την Τουρκία, δείχνοντας την ελληνική «κόκκινη γραμμή»Δεύτερα Ιμια δεν πρόκειται να υπάρξουν. Αυτό το μήνυμα έστειλε στην Τουρκία ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, σε πλήρη συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία.

Οριοθετώντας την «κόκκινη γραμμή» για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ξεκαθάρισε πως, εάν οι Τούρκοι επιχειρήσουν να στήσουν ένα θερμό επεισόδιο όπως στο παρελθόν, καταλαμβάνοντας μια ελληνική βραχονησίδα, τότε η Ελλάδα θα την ισοπεδώσει!

Ο κ. Αποστολάκης μιλώντας σε στρατιωτικούς συντάκτες σε πρώτη φάση τόνισε ότι η ασφάλεια και η ειρήνη στην περιοχή είναι το πρώτο μέλημα όλων και πως αυτή είναι και η επιδίωξη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στη συνέχεια όμως πρόσθεσε, χαράζοντας το ελληνικό αμυντικό δόγμα, ότι η απόφαση που ενστερνίζεται και η ελληνική κυβέρνηση για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία είναι σαφής: «Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή, που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση».

Παράλληλα, o αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι «οι ΗΠΑ ψάχνουν τρόπους ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία στην περιοχή. Η Ελλάδα λειτουργεί σαν γέφυρα και παίζει θετικό ρόλο. Ο άξονας της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο αντισταθμίζει την πίεση που εξασκείται από την Τουρκία». Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι πρώτο μέλημα της Ελλάδας είναι η εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή.

Εντύπωση βέβαια προκάλεσε και μια ακόμη αναφορά του κ. Αποστολάκη, ότι σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε σύρραξη θα είμαστε μόνοι μας, καθώς όπως επισήμανε: «Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε, δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται στο να μη χρειαστεί να φτάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φτάσουν έως εκεί».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα