Σκέφτονται και πρόταση μομφής κατά του Βούτση

Επί τάπητος θέτει η «γαλάζια» παράταξη το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής εναντίον του Νίκου Βούτση, μετά τη φαρμακερή στιχομυθία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συζήτηση για τον ΠροϋπολογισμόΟ ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής έριξε το γάντι στη Ν.Δ., καλώντας την να καταθέσει πρόταση μομφής εφόσον το επιθυμεί. Οπως είπε, μάλιστα, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, o ίδιος ξεκαθάρισε στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι «εκ του Συντάγματος υπάρχει διαδικασία ενστάσεων και αντιρρήσεων για τον πρόεδρο της Βουλής». Οσο για τις διαρροές της Πειραιώς περί αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς του, τις χαρακτήρισε «ακατανόητες». Αφησε δε αιχμές και για τις «τεχνητές εντάσεις» και για την «όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης», που επεδίωξε ο αρχηγός της Ν.Δ.

Λίγο μετά την ενημέρωση στους δημοσιογράφους, πηγές της Πειραιώς έσπευσαν να απαντήσουν στον πρόεδρο της Βουλής, καλώντας τον να «μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ακόμη ότι ο κ. Βούτσης «έλαβε ένα σαφές μήνυμα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι πράξεις του θα δείξουν αν το κατάλαβε».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη Ν.Δ. θεωρούν ότι το οξύ επεισόδιο της Τρίτης «ξεχείλισε το ποτήρι», ενώ καταγγέλλουν τον κ. Βούτση για μεροληπτική στάση υπέρ της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και για συνεχή παραβίαση του κοινοβουλευτικού κανονισμού.

«Του ταχει μαζεμένα»

Βουλευτές, μάλιστα, σχολίαζαν σε κοινοβουλευτικά πηγαδάκια ότι ο κ. Μητσοτάκης «τα έχει εδώ και καιρό μαζεμένα» στον κ. Βούτση, όχι μόνο επειδή «αρνείται μετ’ επιτάσεως να ορίσει ημερομηνία προ ημερησίας συζήτηση για το Προσφυγικό και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού», αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε μετά το «ντου» του Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι ο κανονισμός της Βουλής ορίζει πως πρόταση μομφής κατά του προέδρου ή άλλου μέλους του προεδρείου υποβάλλεται μετά τη γραπτή πρόταση τουλάχιστον 50 βουλευτών. Η αποδοχή από την πλειοψηφία της Βουλής της πρότασης μομφής συνεπάγεται και τη λήξη της θητείας του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα