Ο Ν. Βλαχάκος, εκλεκτός της Ν.Δ. για τον Πειραιά

Τελικά, έπειτα από «όχι», πισωγυρίσματα και αρνήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε υποψήφιο για δήμαρχο στον Πειραιά

Ο λόγος για τον γνωστό Πειραιώτη γιατρό Νίκο Βλαχάκο (αδελφός του ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκου), ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ν.Δ., που του εξέφρασε την ολόθερμη στήριξή του για τη διεκδίκηση της δημαρχίας του μεγάλου λιμανιού της χώρας.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν πρόκειται για... λαγό ή για υποψηφιότητα που θα στηριχτεί στην πράξη. Δηλαδή, αν το κόμμα υποχρεώσει τα στελέχη του να αποχωρήσουν από το ψηφοδέλτιο του υποστηριζόμενου από τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη Γιάννη Μώραλη ή όχι.

Πάντως, ερώτημα αποτελεί πλέον και η τελική απόφαση του πρώην δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησε συγκέντρωση σε ξενοδοχείο της πόλης και οι πληροφορίες τον θέλουν έτοιμο να διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο. Η υποψηφιότητα Βλαχάκου πάντως ανακατεύει εκ νέου την τράπουλα στο μεγάλο λιμάνι και η ανακοίνωση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων θα δώσει το κλίμα.

Ο Νίκος Βλαχάκος εργάζεται εδώ και 22 χρόνια ως γενικός χειρουργός στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, ενώ έχει διατελέσει διοικητής στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της πόλης «Μεταξά». Υπήρξε επίσης επί σειράν ετών γιατρός στις ακαδημίες κολύμβησης και πόλο του Ολυμπιακού. Εχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιώς και Νήσων, δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιά. Είναι παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών και αδελφός του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου.