Bράβευση για γέλια του Τζορτζ Σόρος από τους «Financial Times»

Μια επιλογή που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις έκαναν οι «Financial Times» για την ανάδειξη του προσώπου της χρονιάςΣε μια βράβευση για γέλια, ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος ανακηρύχθηκε «προσωπικότητα της χρονιάς 2018». «Η επιλογή της “προσωπικότητας της χρονιάς” από τους “Financial Times” συνήθως αποτυπώνει τα επιτεύγματά τους. Στην περίπτωση του κ. Σόρος, αυτή τη χρονιά η επιλογή του αφορά επίσης τις αξίες που εκπροσωπεί» ανέφερε σχετικά η εφημερίδα, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στις… άλλες δράσεις του Σόρος, στην κερδοσκοπία ή την ανάμειξή του με αθέμιτα μέσα στα εσωτερικά ζητήματα χωρών.

Στα 88 του χρόνια, ο Τζορτζ Σόρος περιγράφεται ως ο «πατέρας της βιομηχανίας των hedge funds», αλλά και ως «σημαιοφόρος της φιλελεύθερης δημοκρατίας και μιας ανοιχτής κοινωνίας». «Χρησιμοποιεί τη φιλανθρωπία για να καταπολεμήσει τον αυταρχισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία». Ο δισεκατομμυριούχος έγινε γνωστός στον χρηματοπιστωτικό κόσμο για την κερδοσκοπική επίθεσή του στη στερλίνα το 1992 και αποτελεί κόκκινο πανί για τους απανταχού εθνικιστές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ λόγω της επιλογής του να στηρίζει την παράνομη μετανάστευση υπό το κάλυμμα της ανθρωπιστικής δράσης.

Τη χρονιά που σε λίγο τελειώνει το πανεπιστημιακό ίδρυμά του εκτοπίστηκε από τη Βουδαπέστη, στο πλαίσιο της «απο-σοροποίησης» του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ τον κατηγόρησε ότι χρηματοδότησε τις διαδηλώσεις ενάντια στην επικύρωση του διορισμού του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα