Εκδίδονται στη Γαλλία «Λίπος» και Mr Bitcoin

Τον δρόμο για τη Γαλλία παίρνουν ο Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ, αλλά και ο Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστός και ως «Λίπος», μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που τάχθηκε υπέρ της έκδοσής τουςΤο ανώτατο δικαστήριο έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα των γαλλικών Αρχών και για τις δύο υποθέσεις. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον Mr Bitcoin, ο οποίος κατηγορείται ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ξέπλενε» δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από εκβιάσεις ύστερα από κυβερνοεπιθέσεις και απαίτηση λύτρων, εκδίδεται στην τρίτη κατά σειρά χώρα (έχουν ήδη εκδοθεί αντίστοιχες αποφάσεις για ΗΠΑ και Ρωσία).

Οσο για τον Λάσα Σουσανασβίλι, πλέον θα εκδοθεί στη Γαλλία, όμως μόνο για το αδίκημα των κλοπών, καθώς για τις υπόλοιπες αξιόποινες πράξεις που φέρεται ότι έχει τελέσει (απόκρυψη κλοπιμαίων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) ο Αρειος Πάγος αποφάσισε να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Ετσι, το «Λίπος» αναμένεται να επιστρέψει σε ελληνικό έδαφος όταν οι εισαγγελικές Αρχές αποφανθούν και για τα υπόλοιπα αδικήματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα